Am mai avut bucatareala cu gogonele la Miercurea fara carne. Acum insa pe langa gogonele am pus si morcovi, asa ca azi avem mancare de muraturi.
Dimineata pe racoare, cu dulceata-n inimioare
Pentru de dimineata am debut cu dulceata in suflet 🙂 Adica mai intai orez cu lapte si scortisoara.
Nu este fluture ceea ce se vede in stanga, ci un anason stelat.
Am continuat cu coliva si lapte, daca va intrebati si despre inimioara pe-acolo.
Au fost una mai buna ca alta, ceea ce va doresc si voua.
Perioada dulce s-a extins si-n intervalul 09:00 – 11:00, cu grapefruit roz si ciocolata neagra, Heidi Dark Extreme 85%.
A fost si-un ceai de Herba Mate indulcit cu merisoare, dar cine si-a mai adus aminte de poza 🙂
La pranz mi-am facut pofta si-am bifat Clompi in ultima zi de Miercuri fara carne din 2020.
Nu oricum, ci Clompi cu baby spanac si praz, sa moara necazurile din 2020 de necaz.
Mancare de muraturi
Pentru masa de seara am pregatit inca de aseara o mancare de gogonele si morcovi murati. Am taiat mai intai gogonelele in felii subtiri.
La fel de subtiri au fost si rondelele morcovilor din muraturi.
In timpul asta doamna mea pregatea ceapa pentru calit.
A mai pus apa, cat sa forfoteasca in voie, un pic de ulei, apoi gogonelele si morcovii pregatiti de mine. Iar cand au fiert si au scazut bine, le-a pus si bulion si cam asa arata 🙂
Revin mai pe seara cu o portie de mancare alaturi de mamaliguta 🙂
Dar pana atunci sa va amintesc despre beneficiile si contraindicatiile muraturilor. Nu trebuie sa ma credeti pe mine, ci pe Oana Cuzino.
Beneficiile consumului de muraturi:
- sursa generoasa de antioxidanti,
- ajuta digestia,
- supliment de vitamine si minerale,
- protejeaza ficatul,
- calmeaza crampele musculare,
- rehidrateaza rapid,
- scade colesterolul din sange.
Contraindicatiile se refera la:
- persoanele hipertensive,
- persoanele cu probleme gastrice.
Pofta buna fara carne!
Update: Daca nu v-a ajuns dulcele de dimineata, Brindusa va face pofta cu tort cu blat din gem de gutui 🙂
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Sa ai mare pofta si la multi ani cu sanatate!
Daniel Botea
Hai sa ne reauzim sanatosi si-n Miercurile din 2021!
Raluca Brezniceanu
Mi-ai facut pofta de mancare de gogonele. Ghici cu ce merge la perfectie? Cu ciolan afumat. Tocmai ce am luat unul si desi ma gandeam la niste varza cu ciolanul ala, cred ca o sa adaug ceva din ele si intr-o mancare de muraturi.
Daniel Botea
Bre, pai n-ar mai fi Miercurea fara carne cu ciolan afumat 😉 Mie ciolanul imi place cel mai mult cu fasole. Am mai mancat ciolan la cuptor cu hrean prin zona Aradului.