Salata orientala olteneasca la Miercurea fara carne

Ad Blocker Detected

Tema blogului nu afiseaza imaginile in anumite conditii gen Chrome pe Windows 10 cu Ad Blocker activat. Pana se remediaza bug-ul te rog sa-i dai o exceptie si vei vedea si imaginile de pe blog. Multumesc frumos!

V-ati saturat de caltabosi, carnati, sarmale si alte „porcarele” de sezon? Atunci inseamna ca veti aprecia revenirea la Miercurea fara carne. Azi am in meniu salata orientala olteneasca si alte bunatati fara carne.

Branza dis de dimineata

Pentru de dimineata am avut macaroane cu branza. Pentru ca branza a fost foarte sarata, am completat macaroanele cu dulceata de masline verzi si portocale. Si cu un pic de piper roz, pentru aroma si pentru un gust un pic iute. Am desavarsit cu un paharel de kefir si 3 masline de Thassos.

mic dejun cu branzeturi si praz

Tot cu branza a fost si rulada de morcovi pe care o vedeti in farfurie.  V-am zis ca de Craciun am descoperit o minunatie cu gust fresh si bun. Atunci am prins cu greu ultimele 2 bucati pentru sedinta foto 🙂

rulada cu praz

Ce nu v-am spus atunci este ca rulada nu contine faina. Adica „coca” este facuta din albus de ou batut spuma, morcovi rasi, galbenus de ou si mustar.

Iar umplutura contine crema de branza, ridiche neagra si praz, iar acum i-am mai adaugat si un pic de sfecla rosie.

O alta diferenta fata de Craciun a fost ca am perpelit un pic feliile de rulada in tigaia de clatite.

rulada cu morcovi si praz

Uite-asa arata incalzite 🙂

rulada perpelita

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat o portocala cu ciocolata neagra.

portocala si ciocolata neagra

Si-un ceai de Herba Mata indulcit cu merisoare.

ceai cu merisoare inainte de salata orientala olteneasca

Salata orientala olteneasca la pranz

La pranz am facut o salata orientala in stil oltenesc. Adica i-am pus praz. As fi pus si dragavei, dar cum aveam doar baby spanac, a fost bine si asa.

salata orientala olteneasca

Insist cu praz si dimineata si la pranz, pentru ca este un ingredient specific oltenesc si sanatos.

Apoi pe langa ingredientele traditionale (cartofi, oua, ceapa, masline, patrunjel, ulei de masline, otet balsamic) am mai adaugat cateva surprize:

  • castraveciori murati,
  • ardei capia,
  • ceapa murata,
  • spanac (n-am avut dragavei),
  • ardei iuti.

La final am mai pus un praf de piper roz plus condimente grecesti si asta a fost.

Pentru cina trebuie sa ma hotarasc intre o supa crema de legume si o ciorba de fasole. Pana la urma a fost fasole cu usturoi si ceapa rosie 🙂

ciorba de fasole dupa salata orientala olteneasca

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.