Platou surpriza la Miercurea fara carne

„Pentru de dimineata” am avut un platou de branzeturi si „mezeluri” 🙂 Cum? Blasfemie, mezeluri la Miercurea fara carne? V-am fentat, sunt felii vegetale, asa ca avem un platou surpriza.

platou surpriza la Miercurea fara carne

Platou surpriza pentru micul dejun

Aveti in link-ul de mai sus ingredientele fara carne ale „mezelurilor” Verdino. Dupa cum vedeti am reluat oarecum masa de anul trecut. Doar ca in loc de gulie am avut ridiche neagra, iar salata de vinete am inlocuit-o cu guacamole.

Nici feliile vegetale nu mai sunt cele de anul trecut. Am pastrat feliile cu piper rosu, iar pe cele cu ardei iute le-am inlocuit cu ceapa verde. Am si o varianta de felii vegetale simple, peste care am pus piper roz 🙂

felii vegetale Verdino pentru platou surpriza

Sa trecem si la branza, nu de alta, dar a trecut pe la mine Mos Craciun Fan Branza 🙂

Mos Craciun Fan Branza de la Delaco

Am primit de la Delaco mai multe branzeturi, iar pe cateva dintre ele le regasiti in platou. Acum am pus doar cascaval, Emmental, Mozzarella si branza pufoasa cu smantana.

branzeturi Delaco pentru platou surpriza

Pana cand voi gasi felii vegetale cu praz, am unit guacamole si branza pufoasa cu rondele oltenesti 🙂 Nu in ultimul rand, de pe un platou serios nu pot lipsi maslinele, asa ca am adaugat masline de Thassos.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am continuat cu resveratrol: struguri negri si ciocolata neagra. Evident, Heidi Dark Extreme 85% cacao.

struguri si ciocolata neagra la Miercurea fara carne

Am continuat cu ceai indulcit cu merisoare. Chiar daca nu mai e asa de frig afara, dimineata simt nevoia de incalzire.

ceai cu merisoare

La pranz am avut o mancare de cartofi, inconjurata de salata de sfecla rosie, peste care am pus hrean.

mancare de cartofi inconjurata de sfecla rosie si hrean

Seara ma pregatesc pentru o salata de baby spanac, cu ceapa si cu „fantome” de branza calcica. Vedeti in imagine despre ce fantome este vorba.

salata de baby spanac cu fantome de branza calcica

Daca tot veni vorba de seara, voi incheia ziua cu un vin fiert cu scortisoara. Nu de alta, dar asa ma pregatesc cum se cuvine pentru concertul de colinde.

Pofta buna fara carne si sarbatori fericite!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.