O, ce veste minunata de la Laura

Ce veste minunata! Dupa impresii moldovenesti de la Denisa, revin in Craiova sa vedem ce zice Laura.

Laura Miricescu - O ce veste minunata

Despre pandemie in premiera

Cand am auzit prima data despre subiectul unei pandemii de Coronavirus, nu m-am ingrijorat.

An de an apar teorii alarmiste cu privire la extinctia unei mari parti a rasei noastre deosebite, asadar am lasat conspiratiile deoparte si grijile pentru altii.

Abia cand am vazut panica in jurul meu am luat aminte, si m-a alarmat mai ales ce se intampla in Italia. Pentru ca, la fel ca toti oamenii, si eu simt ca ceva ma poate afecta doar atunci cand are loc aproape de mine.

Gandindu-ma la istorie, mi-am inchipuit ca toata aceasta nebunie poate duce la

  • o criza financiara de mari proportii,
  • la prabusirea sistemului bancar,
  • la pierderea locurilor de munca, a economiilor, a valorii monetare etc.

De aceea am luat masuri cu putinele mele economii: mi-am schimbat o parte din bani in euro, o parte i-am scos din banca (pentru a avea cash la indemana) si am cautat sa imi dau seama ce se intampla cu economia mondiala. O luna mai tarziu, am intrat chiar pe bursa (prin Revolut) sa profit de moment. Dar cei mai dezghetati se gandisera deja la asta si investisera la inceputul lui martie, cand actiunile erau la pamant, cand nimeni nu stia ce se intampla si toti se comportau ca bezmeticii.

In realitate, pe plan economic nu m-a afectat aceasta pandemie. In plan social si uman insa… este alta poveste.

Foarte grea a fost lipsa activitatii: timp de doua luni nu am putut decat sa ma plimb putin cu bicicleta in jurul blocului.

Iar cand in sfarsit m-am bucurat ca pot sa ies, m-am pomenit cu o desprindere de rotula (de toata frumusetea, may I add) si a trebuit sa fac o noua pauza, care avea de data aceasta sa dureze sase luni.

Referitor la sperantele mele, nu mi-am dorit in mod special sa ma feresc de Covid-19. Pentru ca auzisem ca este folositor, pentru imunizarea populatiei, sa il ia persoanele tinere, fara boli.

Asta nu inseamna ca nu mi-am luat masuri de protectie de baza, ci doar ca nu mi-am facut mari probleme in privinta asta. In fapt, m-am gandit ca totul va dura jumatate de an sau maxim un an. Credeam ca se va termina cand marea parte a populatiei va trece prin virus si se va imuniza.

Ce veste minunata

Daca tot a fost Daniel curios sa afle cum vad eu prima zi la iesirea din pandemie (cand in sfarsit nu vom mai avea restrictii) sa ii raspundem, zic. Mai zic, o ce veste minunata va fi acea zi 🙂

In continuare sper ca lucrurile sa nu mai dureze mult, si preconizez, intr-un mod total optimistico-idealist, ca prima zi fara nici un fel de restrictii va fi 21 August 2021.

In aceasta prima zi as vrea

  • de dimineata sa beau o cafea cu prietenii in centru,
  • la pranz sa mergem la piscina,
  • dupa care sa tragem un pui de somn de-amiaza in hamace.

Iar pe seara sa dam un chef in aer liber, cu multa lume. Va fi muzica si va fi dans si vor fi board games. Iar noaptea vom face un foc de tabara in care ne vom arde, rand pe rand, mastile (si la propriu, si la figurat).

Bine, visez cam departe. Dar va fi, cu siguranta, o zi placuta.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.