La Jiu, plaja si plimbare dupa ecologizare

Mai tineti minte cand am fost la actiunea de ecologizare Jiul mai curat? Azi am ajuns din nou la Jiu, de data asta in misiune de relaxare, plaja si plimbare.
Podul de la Bucovat peste Jiu

Plimbare la Jiu

Nu stiu ce faceti voi dupa maratonul de bunatati de Paste, dar noi am simtit nevoia sa ne plimbam un pic prin natura.

Nu ca n-am fi alergat de dimineata in parc, la fel ca in toate cele 4 zile libere. Dar acum am fost la plimbare in mijlocul naturii salbatice, pe malul Jiului.

Cum le povestisem despre actiunea de ecologizare, exact in acea zona am fost. De atunci au mai aparut cateva pet-uri, insa in general micuta plaja de la Bucovat era curata. Si pustie.

plaja de la Bucovat

Insa pe drumul spre plaja se mai vedeau urme de nesimtiti veniti sa faca chef pe malul Jiului cu fast-food comandat de-acasa. S-au oprit la marginea drumului, au mancat si acolo le-au lasat. De cap sa le fie! Sper ca au fost expirate produsele, asemenea creierelor lor.

Trecand peste asemenea mizerii, mica plaja formata pe malul Jiului era pustie, iar nisipul ardea la talpi. Vantul batea suficient de tare incat sa nu suferi de caldura, insa nu suficient de bine ­čÖé

Fiind in interiorul plajei, marginita de Jiu si de padurea de la mal, se formau mici vartejuri. Ca peisaj era interesant, insa pentru inaltarea zmeului kite-ului nu erau chiar cele mai bune conditii.

cu kite-ul la Jiu

Au reusit totusi sa-l inalte de cateva ori, dupa cum se vede si in imagini.

Am avut si patrupedul la noi, el fiind singurul care s-a bucurat si de o baie. Noi am amanat pentru data viitoare ­čÖé

prima baie la Jiu

Prima plaja a anului

Am profitat insa de soare pentru prima sedinta de plaja a anului. M-am dat cu crema de plaja si am stat in mijlocul nisipului pana cand mi s-a facut sete. Noroc ca aveam la mine o doza de bere rece si o sticla de apa. Le-am dat gata cat ai clipi, apoi le-am pus in bagajul pentru acasa.

Restul timpului ramas ne-am retras la umbra copacilor de pe malul Jiului.

Pe urma au mai inceput sa apara copii prin apa sau mici grupuri pe mal. Cand s-a auzit si muzica, era deja semnalul ca ciripitul pasarilor fusese doar pentru noi.

N-aveam de gand sa mancam la Jiu, asa ca ne-am strans catrafusele si-am revenit in oras.

Dupa masa de dimineata ma gandeam ca mai mananc abia pe seara, dar aerul de la Jiu mi-a facut pofta de mancare. Sau poate o fi fost de la mica plimbare pe malul Jiului.

Oricum ar fi fost, a fost o iesire binevenita.

Spor in aer liber!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.