Orez cu dovlecei si ciuperci la Miercurea fara carne

Orez cu dovleci am avut azi la pranz, tocmai bine ca sa nu mai incalzesc si mai mult canicula 🙂 Dar am sa prezint meniul pe indelete.

Mic dejun cu raceli

Pentru de dimineata n-am mai facut oua de rata, ca sa nu activez aragazul.

Am intins insa pe paine Wasa humus cu rosii si garlic, salata de vinete si icre. Le-am separat cu niste rosii cherry.

mic dejun cu raceli

Fan branza, deh, nu putea sa lipseasca din meniu. Asa ca am avut crochete de Mozzarella si 2 tipuri de ardei umpluti cu branza.

Am completat cu felii vegetale Verdino, de data aceasta cu ceapa verde. Nu de alta, dar ca sa se potriveasca cu ceapa din salata de vinete

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat o banana rece cu ciocolata neagra la temperatura camerei.

banana si ciocolata neagra

Cam moale ciocolata, dar astea sunt conditiile.

Orez cu dovlecei si ciuperci la pranz

V-am mai facut eu pofta cu orez cu spanac sau cu orez cu ciuperci. Acum am diversificat si am orez cu dovlecei si ciuperci.

E misto senzatia cand mananci, pentru ca dovlecelul este un pic crocant. Dar este si foarte sanatos.

  • contine multe minerale si vitamine,
  • stimuleaza digestia si mentin tractul digestiv sanatos,
  • are efect antiinflamator,
  • mentine sanatatea ochilor si a sistemului nervos.

Am completat minunatia sanatoasa de orez cu dovlecei cu piper roz, masline de Thassos si patrunjel verde.

orez cu dovlecei

Dar si cu o salata rece de rosii, ceapa, patrunjel si masline.

salata de rosii

Dupa cum se vede mai tin bine si sanatos, si mai ales departe de aragaz.

Pentru seara am pregatita o ciorba de legume, pe care o mananc rece si combinata cu iaurt.

ciorba de legume

Mai pe seara a fost mai racoare, asa ca nu m-am abtinut de la o branza gratarita. Mai ales ca m-am tot gandit la vinul rece din frigider  cam toata ziua 🙂

branza de gratar

Am combinat-o cu rosii cherry si dulceata de ardei iute.

A propos de rece, mai tarziu am mai bagat o lubenita rece cu Ouzo, sa-mi treaca de dor de vacanta 🙂

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca nu v-ati saturat deja de branza la mine, va poftesc la Brindusa pentru un aperitiv cu branza sarata si chimen.

One Response

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.