Tineri regizori si scenografi isi dau concursul la Craiova

S-a lansat concursul de proiecte pentru tineri regizori si scenografi. Editia a XI-a a concursului doreste sa sprijine scoala romaneasca de regie si scenografie. In acelasi timp, publicului spectator i se propun nume, concepte si viziuni artistice noi.

concurs de proiecte pentru tineri regizori si scenografi

Concurs pentru tineri regizori si scenografi la Teatrul National Craiova

Castigatorul concursului va beneficia de un buget de 50 000 lei brut, iar spectacolul se va juca in sala studio „Ion D. Sîrbu”, in stagiunea 2021-2022.

Suma proiectului include

  • costuri de productie,
  • decor,
  • onorarii pentru regizor, scenograf, compozitor etc.,
  • costuri drepturi de autor.

Sunt asteptati tineri regizori si scenografi, pana-n 35 de ani, absolventii de studii superioare de specialitate (licenta regie sau scenografie de teatru). Proiectul va fi gandit pentru sala Ion D. Sîrbu, pe baza unei opere din dramaturgia sau literatura romana a ultimelor 2 decenii.

Piesa va avea cel mult 8 personaje, iar textul piesei trebuie sa fie in limba romana. In cazul in care textul este in alta limba, nu se platesc drepturi de traducere.

Au prioritate textele care nu au mai avut reprezentatii pe scena, acesta fiind un criteriu de departajare in caz de punctaj egal.

Data limită pentru depunerea proiectelor este 10 Decembrie 2021:

  • prin e-mail la adresa concurs@tncms.ro,
  • prin posta la sediul TNC, Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, 200585, Craiova, Dolj, România, in atentia Serviciului Dramaturgie.

Acum vom vedea daca timpul in plus din pandemie a favorizat „creatiile de sertar” sau daca pauza impusa a fost creativa. In general restrictiile dau frau liber imaginatiei, sa vedem daca va fi cazul si pentru domeniul regiei si scenografiei.

Este o sansa buna pentru tinerii care bat la poarta consacrarii si care au nevoie de un impuls pentru a se impune in lumea teatrului. Sa speram ca provocarea este suficient de atragatoare pentru cei mai tineri regizori si scenografi,  iar concurenta suficient de mare incat sa se cearna cele mai bune creatii.

Spor creator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.