Teatru si pandemie de comedie la Craiova

Cand a inceput pandemia apucasem sa vad o piesa de teatru la Craiova, cu Marius Manole si Oana Pellea. O piesa trista, care a ramas multa vreme singura piesa de teatru vazuta in 2020.

Multa vreme si teatrele au ramas intr-o ipostaza trista, fara spectacole in sala si fara spectatori. Acum suntem in 2021, ne-am obisnuit cu pandemia, au mai fost restrictii si relaxari, insa tot in stare de alerta ne aflam.

In alerta au fost si protagonistii piesei “Si cu pisica ce-ati facut”, care n-au stat locului nici cand teatrele erau inchise. Piesa a fost pregatita in pandemie, cu Lia Bugnar in triplu rol, distributie, text si regie.

Autoarea si-a dat seama ca in astfel de vremuri tulburi avem nevoie si de comedie. Cum pandemia ne-a afectat pe toti, indiferent de varsta, de preocupari sau de starea sociala, aceste aspecte se vad si-n spectacolul de Luni seara.

Teatru si comedie la Craiova

Luni, 18 Octombrie de la ora 19:00, Teatrul National Marin Sorescu din Craiova gazduieste spectacolul independent “Si cu pisica ce-ati facut”.

Teatru comedie la Craiova

Alaturi de Rodica Mandache, Marius Manole, Medeea Marinescu, Maria Buza si Anghel Damian, Lia Bugnar ne invita la o comedie-aventura presarata #cudetoate.

Obiceiuri din trecut, crize actuale, turnuri nebanuite si stari neasteptate, iata ce ne propune spectacolul cu titlu de banc al Liei Bugnar.

Si cu pisica ce-ati facut?

Scenografia gandita de Madalina Marinescu ne transpune intr-o atmosfera de epoca, dar cu personaje atat de actuale.

Si cu pisica ce-ati facut?

A propos de personaje si de interpretare, daca pe ceilalti actori i-am vazut sau pot sa mi-i inchipui in scene de comedie, pe Marius Manole nu l-am mai vazut in astfel de ipostaze.

L-am vazut prezentand un eveniment Biz sau vorbind despre teatru, despre viata si civism.

L-am tot vazut in piese tragice gen Oscar sau alaturi de Alexander Balanescu in Insemnarile unui nebun, de Gogol.

Marius Manole si Alexander Balanescu

Insa imi vine greu sa mi-l imaginez pe Marius Manole intr-o comedie. Daca mai punem la socoteala perioada actuala, in care vestile triste se impletesc cu vremea mohorata de afara, o comedie buna este un remediu mai mult decat binevenit.

Sper ca v-am dat suficiente motive pentru a va trezi curiozitatea 🙂

Biletele mai sunt (inca) disponibile la Agentia de bilete a Teatrului National „Marin Sorescu” si pe Ticketstore.ro.

Spor inveselitor!

Update:

Probabil ca nu trebuia sa glumesc cu termenul de „pandemie” din titlu. Spectacolul prevazut pentru Luni, 18 Octombrie se reprogrameaza pentru o data care va fi anuntata.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.