Travelling on music notes, calatorie muzicala RO-BG

Travelling on music notes este numele unui proiect european transfrontalier, cu scopul de a mediatiza patrimoniul cultural si natural din Romania si Bulgaria.

Regiunea transfrontaliera implicata in acest proiect cultural-turistic este Vidin – Oltenia, acestea fiind si numele orchestrelor care vor coopera in premiera.

Am fost mai demult intr-o expeditie frontaliera pe teme turistice, insa acum proiectul suna mult mai ofertant. Mai mult, este chiar la mine acasa, la Craiova.

Am ratat startul stagiunii la Filarmonica Oltenia pe motiv de deplasari #prinHD sau de revenire la Webstock offline. Acum revin in sala de concerte de la Craiova cu ocazia unui eveniment inedit.

Travelling on music notes

Travelling on music notes

Orchestra Sinfonietta Vidin si Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia si-au dat mana pentru a realiza un concert unic. Sub bagheta dirijorului Bogdan Voda ne vor incanta 52 artisti instrumentisti, 26 din Vidin si 26 din Craiova, cu urmatorul program international:

  • Dan Dediu: „Codex Brassoviensis” pentru orchestra de coarde,
  • Edvard Grieg: „Peer Gynt”, suitele op. 46 si op. 55 pentru orchestra,
  • Maurice Ravel: Bolero.

Cu ritmuri plecand din Romania in Franta, via Norvegia, cu forte muzicale din Vidin si Oltenia, cele 2 orchestre reunite au avut la dispozitie 5 zile pentru a pune la cale concertul.

Am mai aplaudat initiative romano-bulgare la Europa Season, insa acum colaborarea este mult mai stransa, iar obiectivele sunt mai ample.

Concert inedit si Musical Guide

In afara de concertele propriu-zise din regiunea transfrontaliera, un alt produs al proiectului este realizarea unui ghid muzical.

In cadrul acestui ghid se va filma un material de promovare de 30 de minute, in locatii unice si variate din zona transfrontaliera. In aceste locuri artistii romani si bulgari vor interpreta mai multe lucrari muzicale, contribuind astfel la promovarea locatiilor din cele 2 regiuni.

Nu in ultimul rand, in cadrul proiectului vor fi achizitionate instrumente muzicale care vor fi utilizate in timpul concertelor.

Accesul la concertul de Vineri, 15 Octombrie

Concertul Travelling on music notes are loc Vineri, 15 octombrie, ora 19:00, in sala de concerte a Filarmonicii “Oltenia”. Intrarea este libera, in limita a 50% din capacitatea salii.

Situatia pandemica din Craiova implica intrarea la spectacole pe baza de certificat covid.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.