Am cam facut-o de mamaliga cu atatea mese imbelsugate de Craciun. Nu ca as fi mancat prea multa mamaliga, ci in sensul ca m-am trezit cu un deranjament la stomac. Nu stiu daca este de la prea multa mancare amestecata sau de la vinul rece.
Cert este ca ma resimt de la inceputul saptamanii. Asa ca de cateva zile ma rasfat cu ceai de menta, paine prajita si orez fiert. Asta pe langa Smikactiv si Smecta. Azi am zis sa diversific meniul, asa ca am adaugat oua, mamaliga, branza si ce mai vedeti in continuare.
Oricum, sunt pe drumul cel bun. Am indraznit chiar sa ma duc la un meci de handbal in Sala Polivalenta, de unde m-am intors pe jos 🙂 Fara incidente 🙂
Mix dejun de mamaliga coapta cu oua ochiuri
Pentru de dimineata am debutat cu 2 oua ochiuri moi, cu mamaliga coapta.
Pe langa asta a fost si-un ceai de menta. Dar nu l-am mai pozat, ca mi-a iesit deja pe ochi in ultimele zile.
La pranz am mers mai departe cu diversificarea, dar cu prudenta. Asa ca am mancat salata Boeuf cu paine prajita.
Vorba vine salata Boeuf, ca doar numele este de ea, in rest doar vegetale si nici urma de carne. Dar cum este mai moale, cu maioneza, am zis sa contracarez cu paine prajita.
Nu prea ati mai vazut paine pe la mine la Miercurea fara carne, dar in ultimele zile am tot bagat paine prajita. De fapt coapta in tigaia de clatite. Mi-am luat paine cu maia si cu masline si tot de-asta am si acum alaturi de salata Boeuf.
Daca totul e bine, seara revin la mamaliga. Adica faca o cina de mamaliga cu branza, asa mai reinterpretata.
Daca nu, probabil iar orez cu paine prajita 🙂 Dar sper sa nu fie cazul.
Pana atunci insa, prefer sa vada si partea buna a situatiei. Pe langa inconvenientele drumurilor dese la toaleta si a deranjului la stomac, am mai slabit. Asa ca in loc sa ma apuce anul nou cu extrakilograme, voi fi la greutatea ideala sau chiar sub 🙂
Cea ce va doresc si voua! Cu greutatea adica, nu cu deranjamentul 🙂
Varianta reinterpretata de mamaliga cu branza
A fost ok, asa ca am trecut la mamaliga cu branza in varianta reinterpretata. Hai sa va dau si reteta.
Se iau 2 felii de mamaliga rece si se pun pe partea cu coaja in tigaia de clatite incinsa. Dupa ce se intorc, se pune si partea din mijloc, iar pe cele 2 felii de mamaliga deja perpelite am pus branza, cascaval si cascaval afumat.
Am pus un pic capacul peste tigaie, cat sa se topeasca de pofta branzaturile de pe branza. Apoi l-am luat si am intors felia a treia.
Dupa ce s-a incalzit bine, am amestecat felia a treia cu branza de capra, i-am dat o forma si iata mamaliga cu branza reinterpretata.
Update:
Daca la mine nu gasiti legume din motive lesne de inteles, va poftesc la Brindusa pentru o portie de legume mexicane.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Sa ai mare pofta barosane si sa ai parte de un an nou cu bucurii sanatate si impliniri,la multi ani!
Daniel Botea
Multumesc asijderea!