Clompi cu castraveti murati la Miercurea fara carne

Daca tot mi-a placut omleta cu varza murata, am continuat cu Clompi cu castraveti murati. Stati putin si nu man(c)ati, doar priviti si ascultati.

Zacusca si crema de branza la Miercurea fara carne

Saptamana trecuta m-a vizitat Mos Fan Branza. Asa ca am inceput sa scot din desaga diverse bunatati.

Mos Fan Branza Delaco

Am inceput cu crema de branza si ceapa verde, pe care am insotit-o cu zacusca olteneasca. Pai da, nu v-am zis ca n-am plecat cu mana goala de la Pensiunea Agroturistica Jianca?

crema de branza cu ceapa si zacusca

Peste branza am pus si rosii cherry, ca sa reintepretez combinatia clasica rosii, branza si ceapa. Iar peste zacusca am pus castraveti corison murati.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am continuat cu struguri si ciocolata neagra. Cu cat sunt strugurii mai piperniciti si mai mici, cu atat sunt mai dulci. Si inca se mai zaresc prin bolta cativa ciorchini.

struguri si ciocolata neagra

Am bagat si-un ceai indulcit cu merisoare, dar am uitat sa fac poza din dotare.

Clompi cu castraveti murati la pranz

Azi am bucatarit o omleta Clompi de 2 ori speciala. Mai intai pentru ca am folosit oua de prepelita. Am mai adaugat praz, ceapa verde si cascaval Sofia din desaga cu mare gust.

Clompi din oua de prepelita

Apoi, in premiera am pus si castraveti murati in Clompi. Asa arata compozitia din tigaie.

Clompi cu castraveti murati

Dupa ce-am intors omleta ca pe clatita, am si ornat-o ca pe pizza. Iote si minunatia de Clompi cu castraveti murati.

Clompi cu castraveti murati

In felul acesta am avut si omleta si muraturi 2 in 1.

Ma gandesc ca dupa ce experimentez cu diverse chestii murate, sa trec la nivelul urmator. Adica sa fac un Clompi Quattro Stagioni.

  • sfertul de iarna cu varza murata, castraveti murati si chiar cu telina din muraturi,
  • sfertul de primavara cu leurda, macris, ceapa si usturoi verde,
  • sfertul de vara cu rosii uscate si ce se mai gaseste,
  • sfertul de toamna cu praz.

Insa pana atunci trebuie sa perfectionez fiecare anotimp.

Seara ma asteapta o pizza fara carne, pe care o savurez cu muraturi si cu zacusca de la Jianca.

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.