Ciorba de conopida la Miercurea fara carne

La Miercurea fara carne avem in premiera ciorba de conopida. V-am zis eu ca va bombardez cu retete de la Gina Bradea si uite ca ma tin de cuvant. Mai sunt si alte bunatati in program, imediat vi le spun.

Oua de prepelita la micul dejun

Pentru de dimineata am avut oua de prepelita sub forma de ochiuri. Un ou normal face cam cat 4 oua de prepelita. Asa ca pentru 3 oua ochiuri am umplut tigaia cu 12 oua de prepelita.

oua de prepelita

Ceea ce va doresc si voua, pentru beneficiile sanatoase ale acestor oua.

Desi sunt mai mici decat ouale de gaina, cele de prepelita sunt mai bogate in

  • proteine,
  • vitamina D,
  • fier,
  • potasiu.

In plus contin doar colesterol bun si pot fi consumate si crude fara risc de de Salmonella.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat o portocala din Spania cu ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85%.

portocala si ciocolata neagra

Am bagat si-un ceai turcesc cu lamaie si ghimbir asa de incalzire, pana cand vine cu adevarat primavara.

ceai turcesc

Ciorba de conopida la pranz

Daca ouale sunt recomandate pentru consum mai ales dimineata, la pranz e vremea pentru ciorba.

Am gasit la Gina Bradea o reteta delicioasa de ciorba de conopida cu rosii si iat-o la Miercurea fara carne.

ciorba de conopida cu rosii

Sa nu credeti ca sunt galuste pe-acolo, desi tot dupa reteta Ginei Bradea am mancat cea mai buna supa cu galusti.

ciorba de conopida

Ciorba a fost foarte buna si gustoasa, dar mai ales buna pentru sanatate, asa cum am aflat de la Oana Cuzino.

Conopida este un antioxidat puternic bogat in

  • vitaminele B1, B2, B3, B6 si B9,
  • Omega 3,
  • vitamina K,
  • vitamina C,
  • fosfor,
  • potasiu,
  • mangan,
  • fitonutrienti.

Compozitia conopidei o recomanda ca o solutie buna pentru:

  • eliminarea toxinele,
  • combaterea radicalilor liberi.

Am tot bucatarit conopida Miercurea, sub forma

dar ciorba de conopida nu mai incercasem pana acum.

Pentru seara inca n-am meniul stabilit, dar probabil va fi ceva cu branza, ca sa mearga si-un vin bun.

Pofta buna fara carne!

Update:

Seara a fost cu pizza Quattro Formaggi si vin. Dar n-am mai avut timp de poze, ca am fugit la meciul de handbal. Insa vin cu o sugestie pe care am vazut-o la Brindusa si va poftesc la o mancare de linte verde.

2 Comments

  1. Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.