Bun venit la Miercurea fara carne. Si azi avem bucatareli de sezon. Mai precis, conopida gratinata. Dar iata care a fost meniul zilei de Miercuri fara carne!
Pentru de dimineata am avut oua ochiuri cu mamaliga. Dar nu orisicum. Ouale sunt de la tara. Iar mamaliga a fost coapta in tigaia de clatite.
Peste oua am pus sare si piper roz. Iar mamaliga a fost inrosita in obrajori cu pasta de ardei iute.
Dupa iute, in intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat ciocolata neagra cu mandarine. Ce sa mai, se apropie sezonul rece si citricele incep sa aiba si motiv si gust.
E foarte bine sa mancam citrice in sezonul rece, pentru aportul de vitamina C.
Conopida gratinata la pranz
La pranz am continuat cu ingrediente de sezon. Adica o conopida gratinata, reteta a la Gina Bradea.
Am mai facut conopida pane dar este mult mai gustoasa si sanatoasa conopida gratinata. In primul rand pentru ca nu este prajita, ci se pregateste la cuptor. In vas ceramic, cu cascaval afumata ca sa-i dea gust mai janghinos 🙂
Asa arata produsul final, proaspat scos din cuptor/
Si asa arata conopida gratinata transata, in sectiune transversala.
Am mai presarat peste ea piper negru si tarhon.
Seara am rezervat-o tot pentru ingrediente de sezon. Adica o ciorba de praz. Cu cartofi si cu multa pofta.
Masa de seara a fost la ora 17:00, din motive sportive. La ora 18:00 am fost la meci de handbal in Liga Florilor.
Pofta buna fara carne!
Update:
Daca la mine nu prea gasiti dulciuri, in schimb Camelia va invita la o tarta cu ceapa.
Ar fi mers de minune in completarea zilei de Miercuri fara carne dedicata pentru ceapa. Dar merge si-acum foarte bine. Mai ales ca la mine gasiti dulciuri doar sub forma de ciocolata neagra si fructe.
Si doar in intervalul dulce 09:00 – 11:00. Am invatat la cursul de nutritie ca atunci are corpul nevoie de dulciuri si le metabolizeaza cel mai usor.
Spor!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Daniel Botea
Buna si tarta cu ceapa. Completeaza de minune lipsa de dulciuri din meniul meu 🙂 Spor!