Mai stiti cantecelul „In padurea cu alune”? Ma refer la varianta din copilarie, nu la cea de pe stadion. Ideea era ca am inceput dimineata cu unt de alune de padure in doua variante bune.
Padurea cu alune la micul dejun
Am savurat la micul dejun unt de alune cu miere si unt de alune de padure cu cacao si curmale. Mi se parea un gust cunoscut din copilarie, desi nu mai mancasem asa ceva pana acum.
Abia cand am gustat din varianta cu cacao mi-am dat seama care era amintirea. Este gustul de halva din copilarie, dar un pic mai fin si mai sofisticat.
Alunele de padure sunt o optiune alimentara sanatoasa. Am aflat de la Oana Cuzino mai multe beneficii ale consumului de alune de padure.
Ca sa completez gustul dulce din untul de alune am mai pus 2 masline umplute cu usturoi. Si intre cele 2 felii cu unt de alune, am plasat o felie cu branza de capra. „Insangerata” cu sos de rosii si cu gust usor iute de la ardeii copti.
Si uite asa din 3 miscari am mai adaugat si gustul sarat si pe cel iute inca de dimineata.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 m-am bucurat de sezonul cireselor. Pe care le-am completat cu ciocolata neagra, ca sa fie si ceva dulce-amarui in meniul de azi.
Sandwich vegetal cu dovlecel si Normantal
La pranz am facut o combinatie de dovlecel cu branza. Mai intai am copt dovleceii si apoi am intercalat branza.
Ar fi mers si o crema de masline, ca data trecuta, ca sa se fixeze mai bine branza.
Acum am avut branza Normantal – Ile de France, care s-a topit de pofta peste dovlecei. Este o branza nutty si untoasa si ar fi mers de minune cu sos de rosii cu ardei copti, daca n-ar fi ramas acasa 🙂
Am taiat dovlecelul in 2 stiluri. Felii mai mari, cu branza mai putina.
Felii mai mici cu branza mai multa. Uite cum arata in sectiune.
Daca n-am avut sos de rosii, am completat cu o salata de pastai de fasole, cu patrunjel si cu usturoi verde.
Verdeturi pe-nserat
Seara cred ca ma indrept spre o salata de verdeturi si rosii, acompaniata de branza. Asa, ca sa am si verdeturi si „roseturi” in programul de Miercuri.
Branzeturi am mai multe feluri prin frigider, asa ca va fi demonstratie fan branza la cina:) Mai ales ca dupa atatea bunatati branzoase merge sigur un vin bun.
Poate si mai multe, ca am un alb sec, un rosu demisec si-un desert bortritizat. Si cum nu stiu la care sa ma hotarasc, le voi asocia pe fiecare cu branza corespunzatoare 🙂
Pofta buna fara carne!
Update:
N-am avut nici ciuperci nici naut in meniu, asa ca daca poftiti la o mancarica de ciuperci cu naut, va invit la Brindusa 🙂
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Un adevarat rasfat culinar,multumim mult!