Supa crema de broccoli la Miercurea fara carne

Dupa ce Miercurea trecuta am avut ciorba de conopida a la Gina Bradea, azi trecem la supa crema de broccoli.

Cateva bucati de broccoli am avut si prin ciorba de conopida, alaturi de alte legume. La fel si azi, pe langa broccoli in supa crema am si conopida si cateva legume. Dar mai multe va spun la momentul oportun, adica mai spre pranz.

Anghinare si crema de masline

Pentru de dimineata am experimentat anghinare marinata, cu mamaliga coapta, branza pentru gratar si crema de masline. Am adaugat si o gogoasa facuta in casa ­čÖé Cat au fost de bune nu va pot eu spune.

anghinare la mic dejun

Cel mai bine ar fi sa le degustati si voi in aceasta combinatie sau in altele.

Peste branza pe gratar am pus pasta de masline si sos de rosii cu busuioc. Iar peste anghinare am presarat piper roz.

Anghinarea am descoperit-o in Italia sub numele de carciofi. Dar am mancat anghinare de curand si-n Turcia.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat portocale rosii si ciocolata neagra.

portocala rosie cu ciocolata neagra

Am bagat si-un ceai verde cu lamaie si miere, pentru ca este inca frig dimineata.

ceai verde cu lamaie si miere

Supa crema de broccoli la pranz

Supe creme am tot mancat, iar cand am fost in Turcia le-am savurat chiar zilnic. De data asta am incercat ceva nou, o supa crema din broccoli, conopida, cartofi si radacinoase.

O adaug la lista de supe creme pe baza de

  • urzici,
  • leurda,
  • dovleac,
  • ardei copti,

ca sa le nominalizez pe cele mai neobisnuite.

Li se va adauga in curand o supa crema de rosii coapte pe gratar, ca de mult pofteste doamna mea la asa ceva. Dar mai am pe lista 3 supe creme deosebite de la Oana Cuzino.

Pana atunci sa va spun ca am savurat supa crema de broccoli cu Grana Padano rasa si piper roz. Am pus si 2 picaturi de ulei de masline, langa cele 2 rondele de ardei iute ­čÖé

Yam-yam!

supa crema de broccoli

Masa de seara va fi cu siguranta legata tot de branza, ca sa mearga si-un vin bun.

O sa fie o mancare de urzici, prin care o sa amestec si branza, ardei si anghinare.

urzici cu branza, ardei si anghinare

Apoi ud cu vin alb pe saturate ­čÖé

mancare de urzici

Pofta buna fara carne!

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.