Dublu pas in 3 + 2 la Teatrul National Marin Sorescu

Numele spectacolului este Paso Doble, dar va poate induce in eroare. Nu-i vorba despre renumitele ritmuri spaniole specifice coridelor, ci despre un dublu pas in viata tinerilor striviti de bullying.

Paso Doble in 3

Este o piesa de teatru care a fost scrisa de Cristi Nedelcu si regizata de Constantin Florescu. Spectacolul Paso Doble ni se va dezvalui in 3 pasi pe scena Teatrului National Marin Sorescu, cu ajutorul actritelor:

 • Oana Marcu (Lucia),
 • Teodora Colt (Amalia),
 • Gabriela Porumbacu (mama Amaliei).

Dublu pas in 3 la Paso Doble

Amalia este studenta la psihologie si realizeaza un studiu despre persoanele care au avut tentative de sinucidere. O astfel de persoana pe care o intalneste, Lucia, a incercat sa-si ia viata in urma unei campanii de bullying.

Lucia este internata intr-un sanatoriu psihiatric, iar intalnirea cu studenta Amalia este ocazia in care ambele sa-si puna cateva intrebari existentiale.

Un subiect actual, nu-i asa, mai ales in lumea tinerilor care sunt influentati de mediul digital si de hartuiri online.

De altfel spectacolul va fi urmat de o dezbatere la care vor participa

 • elevi,
 • parinti,
 • profesori,
 • reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Dolj.

A trecut ceva vreme de la ultima participare la un un spectacol de teatru dezbatere.

Acesta fiind subiectul, sa detaliem un pic „ingredientele” umane.

Dublu pas in 2 + 3 la Teatrul National din Craiova

Afis Paso Doble

Cristi Nedelcu este blogger craiovean, dar si scriitor, jurnalist si dramaturg.

I-am fost alaturi in timp de pandemie la lansarea cartilor Graffiti cu povestile Craiovei si Cimitirul Trandafirilor. Asa ca nu puteam sa-l lasam la greu cu spectacolul de teatru, acum cand nu mai sunt restrictii.

Pe regizorul bucurestean Constantin Florescu este posibil sa-l fi vazut in calitate de actor in numeroasele filme sau seriale de televiziune. Dar voi fi curios sa-l descopar in calitate de regizor.

Actrita Oana Marcu (Lucia) este absolventa de teatru in 2015 la UBB Cluj, cu masterat la UNATC Bucuresti. A jucat in piesele de teatru:

 • ”Experimentul P”, regia Alexander Hausvater,
 • ”O noapte furtunoasa”, regia Laszlo Bocsardi,
 • ”Antigona”, regia M.C. Ranin,
 • ”D’ale carnavalului”, regia Cristian Ioan.

Insa a jucat cu succes si in filmul “The Wanderers – Vanatorul de spirite”, alaturi de Armand Assante.

Actrita Teodora Colt (studenta Amalia) este absolventa de teatru in 2018. A debutat in spectacolul “Livada cu visini”, de Cehov, pus in scena de Jeungwoo Son (Coreea de Sud). A debutat si in film in “Închisoarea inocentilor”, regia Ion Ionescu.

Actrita Gabriela Porumbacu (mama Amaliei) a jucat in spectacolul “Coriolanus”, regia Alexandru Darie, la Teatrul Bulandra. A incercat si teatrul independent Artist Cafe, cu spectacolul “Niste fete”, regia Liliana Pana.

Daca tot vorbiam despre tineri si online, dintr-o asemenea piesa nu putea sa lipseasca rolul unui vlogger. Il veti intalni si pe scena, interpretat de Tudor Andronic.

Acestea fiind „ingredientele” sper sa ne vedem la Paso Doblo, spectacol de teatru invitat pe 12 Aprilie la Teatrul Marin Sorescu, de la ora 19:00.

Spor la dublu!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.