Clarinet in concert la Filarmonica Oltenia

Clarinet in concert am mai avut la Filarmonica Oltenia Craiova si-n 2020 si-n 2021. Si compozitii de Aaron Copland am mai ascultat, dar pentru orchestra de suflatori sau pentru fanfara.

Clarinet in concert de Aaron Copland

Vineri, 8 Aprilie de la ora 19:00 vom savura en fanfare concertul pentru clarinet si orchestra de Aaron Copland, cu artistul instrumentist Petru Pane.

clarinet in concert la Filarmonica Oltenia Craiova

La starter avem Dvorjak si o lucrare pentru orchestra de coarde, iar la desert Strauss cu pian (Oxana Corjos) si orchestra.

Iata care este programul pe care Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia il va interpreta sub bagheta dirijorului Cristian Sandu.

  • Antonín Dvořák: Serenada in Mi major pentru orchestra de coarde, op. 22,
  • Aaron Copland: Concertul pentru clarinet si orchestra,
  • Richard Strauss: Burlesca in Re minor pentru pian si orchestra.

Cateva cuvinte despre artistii instrumentisti

Clarinetistul Petru Pane este elev in clasa a XI-a la Liceul de muzică „George Enescu”. Este cel mai tanar suflator din istoria Orchestrei Simfonietta si cel mai tanar membru al Orchestrei Romane de Tineret.

In 2020 a participat la prima editie a turneului national „O harpă de poveste”, alaturi de Maria Bâldea si de Oxana Corjos. In Octombrie 2021 a cantat alaturi de pianista Oxana Corjos intr-un recital sustinut la Ambasada Romaniei din Berlin, Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Roman din Berlin.

Pianista Oxana Corjos a fost distinsa cu numeroase premii la concursurile din Barcelona (1986) si Roma (1991). In 1992 a primit premiul „Cella Delavrancea” pentru activitate meritorie desfasurata in domeniul culturii.

Repertoriul sau impresionant contine concerte de Bach, Mozart, Rahmaninov, Ravel si mai ales Brahms.

Oxana Corjos a sustinut concerte cu cele mai reprezentative orchestre filarmonice din tara si turnee internationale in Elvetia, Republica Moldova, Spania, Macedonia si Italia.

In paralel cu activitatea concertistică, Oxana Corjos preda la Universitatea Natională de Muzica din Bucuresti.

Accesul la concertul de Vineri, 8 Aprilie 2022

Preturile biletelor sunt 80 lei pentru publicul general, 40 lei pentru grupuri si 20 lei pentru elevi, studenti si seniori.

Biletele se pot procura de la Agentia Filarmonicii Oltenia, Calea Unirii, nr. 16 in intervalul 10:00 – 18:00. Biletele se pot rezerva si telefonic la 0251.414.698.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.