ROVEGAN – teatru si dezbatere la Craiova

ROVEGAN este un proiect al Asociatiei Arena si al Centrului de Teatru Educational REPLIKA. Este primul proiect al platformei de teatru si dezbatere GO WEST si se concentreaza pe situatia mamelor romance plecate la munca in Italia.

ROVEGAN

 

Cartea „Exodul mamelor”, de Liliana Nechita, a fost punctul de plecare al unei documentari coordonate de antropologul Alexandra Dincă in parteneriat cu World Vision România. Pe baza acestei documentari realizate de Alexandra Dincă, Vlad Bîrdu si Ionuţ Popescu, Catinca Draganescu a realizat textul spectacolului ROVEGAN.

documentare pe teren

ROVEGAN – motive, experiente si consecinte

Catinca Draganescu, initiatoarea platformei GO WEST, incearca sa afle mai intai motivele pentru care oamenii migreaza in tarile occidentale.

Urmatoarea etapa este intelegerea experientelor prin care trec romanii aflati la munca in Occident.

Nu in ultimul rand, documentarea si spectacolul se opresc asupra efectelor migratiei asupra vietii personale si a relatiilor cu familia ramasa in tara.

suvenir Pisa

ROVEGAN – reprezentatii gratuite si dezbateri

Spectacolul se doreste a fi un instrument de constientizare a efectelor migratiei economice. Este insa si punctul de start pentru urmatorul spectacol, BUN DE EXPORT.

Fenomenul de „brain drain” este o perspectiva a clasei de mijloc care vrea sa paraseasca Romania in cautarea unui trai decent.

Spectacolul regizat de Catinca Drăgănescu este jucat de Mihaela Teleoacă, Silvana Negruţiu si Valentina Zaharia pe muzica lui Alexei Turcan.

ROVEGAN pe scena

ROVEGAN se joaca la Craiova pe 21 Februarie la Teatrul National „Marin Sorescu” de la ora 19:00. Intrarea este libera dar se face prin rezervare la adresele de mail contact.asociatia.arena@gmail.com sau centrulreplika@gmail.com.

Turneul ROVEGAN continua in urmatoarele localitati

  • Sibiu – Vineri, 10 Martie 2017, ora 19:00 – Teatrul Pentru Copii si Tineret “GONG”
  • Sfântu Gheorghe – Duminică, 12 Martie 2017, ora 19:00 – Teatrul “Andrei Muresanu”
  • Botosani – Duminică, 9 Aprilie 2017, ora 19:00 –Teatrul “Mihai Eminescu”
  • Iasi – Marti, 11 Aprilie 2017, ora 19:00 – Teatrul FIX
  • Cluj – 19 Aprilie 2017, ora 19:00 – REACTOR de creatie si experiment
  • Târgu Mures – joi, 20 aprilie, ora 19:00 – Teatrul ARIEL

turneu ROVEGAN

De ce vreau sa ajung la ROVEGAN

Vreau sa ajung la teatrul-dezbatere propus de ROVEGAN pentru ca este un subiect actual care ne afecteaza pe toti. Nu cred ca exista in Romania persoane care sa nu aiba rude sau prieteni care lucreaza in strainatate.

Apreciez munca de 2 ani care se afla in spatele spectacolului si astept emotiile in care este imbracat acest efort de documentare. Am aflat ca si echipa artistica s-a implicat in munca de documentare astfel incat emotiile vin direct de la sursa.

documentare ROVEGAN

Am mai auzit despre conceptul de teatru forum iar teatrul labirint am incercat sa-l descopar si teoretic si practic. Acum este vorba despre o premiera pe care vreau s-o testez. Va incurajez si pe voi sa mergeti la ROVEGAN.

Iar daca eu nu v-am convins, sper sa va convinga interviul RFI cu Catinca Draganescu si actrita Silvana Dragutiu.

Spor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.