Am mai avut leurda la Miercurea fara carne, insa azi am plusat cu adevarat cu leurda cruda, alaturi de leurda bucatarita.
Dimineata usoara
Pentru de dimineata am avut pasta de masline, branza si icre pe paine. Dar nu orice paine, ci felii de paine cu maia si ceapa, perpelite in tigaia de clatite.
Peste icre am pus marar, peste branza am pus piper roz, iar peste pasta de masline patrunjel. Dar am mai adaugat si cateva bucati de crema de branza Aperifrais, ca nah, fan branza.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat um mar dublu rosu si ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85%.
A fost si-un ceai, sper sa fie ultima saptamana cand mai am nevoie de incalzire dimineata.
Leurda cruda si-n Clompi la pranz
La pranz am facut o ompleta Clompi de sezon, adica langa oua si cascaval afumat Delaco am pus
- leurda,
- usturoi verde,
- ceapa verde.
Mai sus aveti varianta finala, aburinda. Dar pana acolo au mai fost cativa pasi.
Dupa ce-am pus leura cruda in amestecul de omleta, am intors-o si am decorat-o cu cascaval afumat si cu cateva picaturi de ketchup.
Pentru ca leurda are beneficii pentru sanatate mai ales in stare cruda, am facut si o salata inedita:
- leurda,
- ridichi rosii,
- marar,
- patrunjel,
- lamaie,
- masline,
- ulei de masline,
- piper roz.
Iata ce beneficii sanatoase aduce leurda cruda:
- curatarea sistemului digestiv si a sângelui, favorizand eliminarea toxinelor,
- efecte antiseptice, antibacteriene și antifungice,
- trateaza virozelor si răcelilor de primavara,
- actioneaza in cazul viermilor intestinali, a diareei, indigestiei, balonarii si colicilor,
utila pentru sanatatea rinichilor, - elimina excesul de acid uric, favorizeaza urinarea si vindecarea infectiilor urinare,
- scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului si fluidificarea sangelui,
- imbunatateste memoria si atentia,
- trateaza insomnia,
- recomandată in cazurile de astenie de primavara.
Asa da, parca simti ca vine cu adevarat primavara, indiferent de oscilatiile de temperatura de afara.
Seara ma pregatesc pentru o portie de branza la gratar, ca sa mearga si-un vin bun.
Peste branza la gratar am serpuit ketchup si crema de otet balsamic. Iar sub bucatile de branza am pus frunze de leurda cruda.
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei