Initial vorbisem cu doamna mea sa-mi faca o musaca de ciuperci, cu capac de cascaval. A uitat de cartofi, asa ca am savurat doar ciuperci cu cascaval 🙂
Cascaval cu ciuperci la mic dejun
Savurez Mousaka mai ales in Grecia, acum am vrut sa fie varianta cu ciuperci la Miercurea fara carne. A iesit o musaca simpla, doar ciuperci cu cascaval 🙂
Pai da, ciupercile sunt proteine de origine vegetala, asa ca pot inlocui carnea din musacaua originala. Iar de cartofi numai de bine, ca prea s-au scumpit in ultimul timp.
Mi-a facut doamna mea ciuperci cu cascaval, in sensul ca in loc sa puna carne peste stratul de cartofi, a pus ciuperci peste cascaval. Inca consumul de ciuperci are beneficii sanatoase pentru organism.
Continutul bogat in substante active, antioxidanti, vitamine si minerale necesare corpului nostru aduc urmatoarele beneficii:
- ajuta la slabit,
- elimina excesul de apa,
- detoxifica organismul,
- regleaza tranzitul intestinal,
- ajuta in cazuri de constipatie sau indigestie,
- ajuta in lupta cu radicalii liberi,
- intresc sistemul imunitar,
- apara organismul de infectii,
- au rol anticancerigen,
- limiteaza extinderea formatiunilor tumorale.
In aceasta reteta de ciuperci cu cascaval au fost doar 2 staturi, de teama ca nu se coace bine. Asa ca a iesit crocanta pe exterior, de la cascavalul topit si moale pe interior de la ciuperci.
Merge de minune cu o ceapa verde si cu putin piper roz presarat pe deasupra.
Am mai completat cu o placinta cu branza sarata, in care am pus ceapa verde, leurda, marar si patrunjel. Iar alaturi un pahar cu kefir.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am mancat banana cu ciocolata ROM. Pai da, ca azi e Ziua Internationala a Bananelor. Cum aceasta zi se sarbatoreste in a treia Miercuri din Aprilie, o sa tot fie la Miercurea fara carne.
Apoi am revenit iar la ceai, pentru ca se pare ca anul asta Pastele cade de Craciun.
Ciorba de legume, acrita cu corcoduse
La pranz am savurat o ciorba de legume si radacinoase, pe care am desavarsit-o cu hrean.
Ciorba este acrita cu corcodusele puse la congelat anul trecut, pana se fac corcodelele de anul asta.
Seara ma pregatesc pentru o portie de branza pe gratar, ca sa mearga cu vin. Mai pun si niste mamaliga la copt si vad daca mai nimeresc in meniu si ceva icre.
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei