Bucatarie mediteraneana la restaurantul Olive din Craiova

Apreciez mancarea mediteraneana, iar vacantele in Grecia sunt pentru mine adevarate rasfaturi culinare. Avem si-n Craiova bucatarie mediteraneana buna, m-am convins la deschiderea restaurantului Olive.
Olive, bucatarie mediteraneana la Craiova

Bucatarie mediteraneana din belsug

Se spune ca daca ploua atunci cand te duci la un eveniment, va fi cu belsug. A fost belsug de bucatarie mediteraneana cu bunatati de toate felurile.

Am ajuns Vineri seara la deschiderea Olive exact cand se rupsesera norii in Craiova. Chiar daca am avut umbrela, cei cativa pasi de la masina la restaurant au fost foarte racorosi 🙂

Restaurant Olive Craiova

Se vede si pe camasa colegului de la masa ca a fost o seara ploioasa 🙂

Ne-am incalzit insa cu cateva bunatati lichide, pana sa se stranga toata lumea. Nu sunt chiar bautor de cocktailuri, insa mi-a placut Hugo.

hai noroc cu H de la Hugo!

Inainte de a degusta din preparatele de bucatarie mediteraneana, am aflat cateva detalii de la gazde.

deschidere restaurant Olive, adica bucatarie mediteraneana la Craiova

Mai intai o introducere in context.

Dorian Hopartean ne-a povestit despre o dorinta veche de 25 de ani.

Mariana Hopartean a vorbit despre echipa din spatele proiectului Olive.

Pana cand sa gustam mancarea, am apreciat interiorul. Coloanele in verde olive completeaza frumos sala principala.

coloane verde olive

Exista si o terasa, dar am lasat-o pentru o vreme mai neploioasa 🙂

A propos de Olive, imaginea maslinului din sala este pusa in lumina cu becuri ornamentale.

maslin pus in lumina de becuri ornamentale
Arata insa bine si cu lumina naturala.

maslinul de la Olive

Exista si-un maslin in ghiveci, ca tot vorbeam de natura. Dar destul cu vorba, sa trecem la mancare.

Gazdele ne-au prezentat un mix din bucataria mediteraneana, iar preparatele au fost unele mai bune decat altele.

bucatarie mediteraneana Olive

Le aveti pe toate in pozele de la Olive, acum detaliez doar cu preferatele mele.

Pofta buna la Olive!

Daca mi-ati citit articolele despre vacantele din Grecia, stiti deja ca-mi plac fructele de mare.

creveti Olive

Dar si mai mult mi-a placut ca la Olive crevetii erau acompaniati de praz.

creveti cu praz

Pfff, parca mi-ar fi citit articolul cu pareri despre un brand culinar local si regional.

Daca nu se vede bine prazul din primele imagini, aici am detaliat.

praz cu fructe de mare

In acelasi stil, mi-a placut ca branza pane era desavarsita cu dulceata de ceapa. Buna treaba ca pe langa bucatarie mediteraneana sa fie si un „local touch”.

bunatati din bucataria mediteraneana

Insa cel mai mult mi-au placut maslinele pane. Simple (masline verzi, ou, pesmet panko, ulei) si de efect.

masline pane la Olive

Nu mai mancasem asa ceva inainte, dar sunt delicioase. Nu mai spun ca merg la fix cu un vin alb rece.

La Restaurantul Olive au chiar si un vin personalizat cu brandul locatiei.

vin Olive

Dar nu trebuie sa ma credeti pe mine cat au fost de bune toate, ci sa le incercati la Restaurant Olive pe saturate.

pofta buna la bucatarie mediteraneana

Sa mai spun ca desertul este facut in casa?

desert Olive

Spor savurator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.