Apreciez mancarea mediteraneana, iar vacantele in Grecia sunt pentru mine adevarate rasfaturi culinare. Avem si-n Craiova bucatarie mediteraneana buna, m-am convins la deschiderea restaurantului Olive.
Bucatarie mediteraneana din belsug
Se spune ca daca ploua atunci cand te duci la un eveniment, va fi cu belsug. A fost belsug de bucatarie mediteraneana cu bunatati de toate felurile.
Am ajuns Vineri seara la deschiderea Olive exact cand se rupsesera norii in Craiova. Chiar daca am avut umbrela, cei cativa pasi de la masina la restaurant au fost foarte racorosi 🙂
Se vede si pe camasa colegului de la masa ca a fost o seara ploioasa 🙂
Ne-am incalzit insa cu cateva bunatati lichide, pana sa se stranga toata lumea. Nu sunt chiar bautor de cocktailuri, insa mi-a placut Hugo.
Inainte de a degusta din preparatele de bucatarie mediteraneana, am aflat cateva detalii de la gazde.
Mai intai o introducere in context.
Dorian Hopartean ne-a povestit despre o dorinta veche de 25 de ani.
Mariana Hopartean a vorbit despre echipa din spatele proiectului Olive.
Pana cand sa gustam mancarea, am apreciat interiorul. Coloanele in verde olive completeaza frumos sala principala.
Exista si o terasa, dar am lasat-o pentru o vreme mai neploioasa 🙂
A propos de Olive, imaginea maslinului din sala este pusa in lumina cu becuri ornamentale.
Arata insa bine si cu lumina naturala.
Exista si-un maslin in ghiveci, ca tot vorbeam de natura. Dar destul cu vorba, sa trecem la mancare.
Gazdele ne-au prezentat un mix din bucataria mediteraneana, iar preparatele au fost unele mai bune decat altele.
Le aveti pe toate in pozele de la Olive, acum detaliez doar cu preferatele mele.
Pofta buna la Olive!
Daca mi-ati citit articolele despre vacantele din Grecia, stiti deja ca-mi plac fructele de mare.
Dar si mai mult mi-a placut ca la Olive crevetii erau acompaniati de praz.
Pfff, parca mi-ar fi citit articolul cu pareri despre un brand culinar local si regional.
Daca nu se vede bine prazul din primele imagini, aici am detaliat.
In acelasi stil, mi-a placut ca branza pane era desavarsita cu dulceata de ceapa. Buna treaba ca pe langa bucatarie mediteraneana sa fie si un „local touch”.
Insa cel mai mult mi-au placut maslinele pane. Simple (masline verzi, ou, pesmet panko, ulei) si de efect.
Nu mai mancasem asa ceva inainte, dar sunt delicioase. Nu mai spun ca merg la fix cu un vin alb rece.
La Restaurantul Olive au chiar si un vin personalizat cu brandul locatiei.
Dar nu trebuie sa ma credeti pe mine cat au fost de bune toate, ci sa le incercati la Restaurant Olive pe saturate.
Sa mai spun ca desertul este facut in casa?
Spor savurator!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
No Responses