KOMOREBI, masculinitatea toxica scoasa la lumina

KOMOREBI este cel mai nou spectacol performativ creat de compania de teatru Vanner Collective. Nu este prima intalnire cu Denisa Nicolae si Liviu Romanescu, de data aceasta alaturi de Teodora Velescu.

Komorebi

KOMOREBI – Lumina (soarelui) care se filtreaza printre copaci

Cand am auzit cum suna KOMOREBI mi-am si imaginat o stampa japoneza cu siluetele copacilor schitate de lumina soarelui. Inclusiv „stampa” de la Google Translate contine imagini cu soare si copaci, cel putin in imaginatia mea.

stampa japoneza

Vad acolo raze de soare, copaci si chiar picaturi de ploaie in geam ­čÖé N-am inteles insa „scara” un pic distantata de la final. Probabil pentru aceasta dezvaluire trebuie sa vad piesa de teatru. Stiu deja ca Vanner Collective ridica in discutie subiecte actuale din societate prin spectacolele sale:

  • sanatatea mentala,
  • libertatea de exprimare,
  • cenzura,
  • empatia,
  • bullying-ul,
  • masculinitatea toxica,
  • tema mostenirilor transgenerationale pe filiera mama-fiica.

In Lungs era vorba despre responsabilitatea aducerii pe lume a unui copil in vremuri grele. Acum este vorba in principal despre masculinitatea toxica.

Fuga barbatilor din fata propriilor emotii si frici este transpusa in spectacolul Vanner Collective. Cei 3 actori isi asuma constientizarea vulnerabilitatii si asumarii emotiilor ca pas esential catre dezvoltarea barbatilot adulti si a viitorilor parinti.

Spectacolul cauta sa afle cum este „barbatul adevarat” de azi, dincolo de masti si de clisee sociale adanc inradacinate. Ne pregatim sa privim in fata impactul descoperiri barbatului prin intermediul unei povesti de dragoste spusa cu umor si curaj.

Sunt disecate traume, frici ascunse si background-uri sadite din copilarie, in cel mai colaborativ si plin de cautari spectacol performativ.

Conceptul spectacolului le apartine Denisei Nicolae si lui Liviu Romanescu.

Liviu Romanescu si Denisa Nicolae

Coregrafia si miscarea scenica apartine Teodorei Velescu.

Teodora Velescu in Komorebi

Muzica originala din spectacol este creata de Mihai Dobre. Scenografia si costumele sunt contributia Elenei Gheorghe. Mastile sunt create de Elena Gheorghe, Cristina Milea si Tudor Lucanu. Oana Puscatu s-a ocupat de pregatirea muzicala. Universul sonor si light designul sunt create de Alexandros Raptis.

KOMOREBI - Vanner Collective la Craiova

Vanner Collective la Craiova pe 8 si 9 Noiembrie

V-am facut curiosi sau vi se pare interesant un astfel de spectacol? Atunci aflati ca va fi la Craiova pe 8 si 9 Noiembrie la Teatrul National Marin Sorescu.

Biletele sunt disponbibile online, iar evenimentul Facebook va sta la dispozitie pentru detalii. Spectacolul se joaca in Sala I.D.Sirbu.

Spor descoperitor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.