Vinaltus, crama si salon de degustare la Almaj

Am inaugurat Vinaltus, noua sala de degustare din Almaj. Stiam de ceva vreme vinurile Demeter, acum Iustin Urucu ne-a prezentat si locul de provenienta.

Vinaltus, vin din soare de la Viile Almaj

Chiar la intrarea in Almaj este crama lui Iustin Urucu, cea mai noua locatie oenoturistica din Oltenia.

Vinaltus

Ne-a primit cu muzica si vin la rece.

Demeter si Corvus

Bineinteles si cu racituri de incalzire 🙂

aperitiv

Dupa ce ne-am salutat cu gazdele si cu iubitorii vinurilor deja asezati pe terasa, am facut un tur de crama.

terasa Vinaltus

Mai intai am vizitat salonul interior, in care mai tarziu am intrat cand a inceput ploaia.

sala interioara

In interior sunt bine prezentate vinurile de Almaj marca Iustin Urucu.

Vinaltus Premium

Din sala se vede si salonul de degustare.

sala de degustare

Am ajuns si acolo, sala de degustare fiind chiar in compartimentul baricurilor.

Baric

N-am fost singurii care au vizitat sala de degustare.

degustare

Am vazut si sala tancurilor de inox si cateva utilaje folosite la vinificatie.

tancurile de inox

Mi-am si facut un selfie in geamul cu viticultura si vinificatie.

Viticultura si vinificatie

Iar in spatele meu pe deal sunt Viile Almaj, din care se produc vinurile lui Iustin Urucu.

Viile Almaj

Petrecere si vin de la Iustin

Mai un vin rece, mai o muzica buna a trecut timpul soarelui si-au venit norii. Cred ca au si cobit ei putin 🙂

Ne-am bagat in interior, am iesit din nou afara, iar a venit ploaia, nu ne-am plictisit.

Alaturi de vinurile bune si reci, trupa McDorin Band si Francisca Dascalu ne-au ajutat sa ne simtim de minune.

muzica buna si vinuri bune

A propos de formatii, am apucat sa facem poze de grup in anumite formatii pana cand sa vina ploaia. Aici Iustin era in grup de wineloveri.

Winelover grup

Aici era formatie academica.

grup academic

Iar aici dadeam noroc in interior, in asteptare de porcusor.

Hai noroc!

Am facut multe poze la crama Vinaltus, dar sunt si eu prin cateva.

Rose Vinaltus

Aici m-au prins chiar cand imortalizam ceva, cu ochii in soare 🙂

Daniel Botea la Vinaltus

Cred ca asta era imaginea pe care o vanam, cand am fost vanat la randul meu 🙂

Vinaltus Viile Almaj

Petrecerea a continuat, insa noi am ramas doar pana cand a aparut purcelusul preparat in stil sarbesc.

Asa arata minunatia gata preparata, care se mananca rece.

purcelus in stil sarbesc

Si asa era la cateva secunde dupa dezmembrare.

purcelus dezmembrat

Daca purcelusul a fost sarbesc, prazul a fost oltenesc. La fel si carnaciorii 🙂

praz oltenesc

Sa fie intr-un ceas bun, ca vinurile sunt deja foarte bune!

Hai noroc!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.