Dovlecei trasi in ulei am azi la Miercurea fara carne, dupa ce ieri ne-am facut toate poftele la Food Bloggers.
Pentru de dimineata revin la tartinabile in forma de icre de hering, de 2 tipuri si pasta de masline. Icrele sunt Deltaica si Gastro Auchan, dar toate feliile sunt de paine cu maia si semninte.
Am mai adugat branza framantata de burduf.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am avut mar rosu romanesc cu ciocolata neagra.
Dovlecei trasi in ulei la pranz
Pentru pranz am supa crema de rosii cu crutoane.
Apoi pregatesc dovlecei trasi in ulei. Am vrut sa fac si la gratarul din weekend. Pai da, printre reprize de ploaie am facut scrumbie la gratar, dar de dovlecei uitasem. Asa ca i-am pus la final si au prins un pic de miros de fum si cateva dungi de gratar. Dar n-au mai mers dupa ce ne saturasem de scrumbie si vin.
Azi am continuat ideea si am desavarsit in tigaie dovlecei zucchini. Mai intai i-am copt in tigaie.
Dar nu oricum, ci alaturi de morcovi caramelizati.
Cand au fost aproape gata i-am stropit cu ulei de masline, sare si piper roz. Apoi i-am scos pe farfurie si i-am mancat cu pofta 🙂
Insist cu dovleceii pentru urmatoarele beneficii pentru sanatate:
- sursa bogata de vitamine si minerale, cu aport scazut de calorii,
- stimuleaza digestia si mentin sanatatea tractului digestiv,
- au efect antiinflamator,
- mentin sanatatea ochilor si a sistemului nervos.
Cartofi noi cu usturoi?
Seara poftesc la niste cartofi noi la ceaun, cu branza cu negrilica, usturoi verde si marar.
Spera sa si gasesc niste cartofi pe gustul meu, daca se poate romanesti, si sa-i acompaniez cu mamaliga coapta.
N-am gasit, asa ca am luat de la Gastro Auchan cartofi la cuptor cu marar. Ii mai perpelesc putin in tigaia de clatite.
Apoi mai pun branza cu negrilica si usturoi verde si ii savurez cu mamaliga coapta.
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Luminita
Articolul dumneavoastră despre dovleceii trași în ulei la Miercurea fără carne m-a inspirat să încerc și eu această rețetă delicioasă! Am fost încântat să văd că ați combinat această mâncare cu tartinabile savuroase precum icrele de hering și pasta de măsline. Cu siguranță, adăugarea brânzei framântate de burduf a conferit un gust aparte întregii experiențe culinare. Mulțumesc pentru idei, sunt nerăbdător să le pun în practică la următoarea Miercuri fără carne!
Daniel Botea
Spor!