Dragavei si urzici am avut azi in meniu, dupa ce mi-a facut pofta Marius Tudosiei. Mai aveam si dragavei, am mai pus si cateva oua de tara si gata minunea. Dar pana la minunata combinatie, hai sa vedem tot meniul.
Mic dejun multicolor
Pentru de dimineata am incercat un mic dejun multicolor. Stiti voi, cu cat sunt mai multe culori (naturale) in farfurie, cu atat avem mai multe minerale si vitamine.
Asa ca am combinat rosii, masline de Thassos, branza de tara si tartinabile pe paine cu maia si ceapa. Tartinabile, adica icre de hering si pasta de masline.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat mere si ciocolata neagra cu 85% cacao.
Dragavei si urzici la pranz
La pranz am mancat o ciorba de dragavei si urzici, desavarsita cu oua de tara. Tocmai bine ca sa gustam din bunatatile de primavara. Pai daca au aparut urzicile si dragaveiul, era normal sa apara si la mine in meniu.
Pentru seara am avut o combinatie speciala, pentru o zi deosebita. Azi am sarbatorit cu Hai noroc de 13 Martie pentru articolul cu numarul 6000 pe blog. Daca s-a nimerit intr-o zi de Miercuri 13, am sarbatorit cu o salata de primavara, dreasa cu branza de 2 feluri:
- stick-uri de Mozzarella,
- Aperifrais.
Pai daca tot a fost sarbatoare, am zis sa mearga cu un pahar de vin asortat la mancare.
Hai sa fie cu noroc!
Update:
Daca nu v-a ajuns meniul frugal de la mine, va poftesc la Brindusa pentru varza calita.
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Ce sunt dragavei că nu știu, oricum arată tare bine meniul tau
Daniel Botea
Dragaveiul e o specie de stevie, dar cu frunzele mai mari. Gasesti aici poze cu frunzele https://danielbotea.ro/2022/09/papusi-de-dragavei-la-miercurea-fara-carne.html
card google
Iti multumesc pentru ideea ta de a pune dragavei si urzici in meniu astazi. Am incercat si eu aceasta combinatie si pot sa spun ca am fost foarte incantat. Mai ales ca am avut si cateva oua de tara la indemana, ceea ce a facut minunea intreaga. Dar pana sa savuram acest deliciu culinar, hai sa vedem ce mai gasim in meniul tau.
Daniel Botea
pofta buna!