Dragavei si urzici la Miercurea fara carne

Dragavei si urzici am avut azi in meniu, dupa ce mi-a facut pofta Marius Tudosiei. Mai aveam si dragavei, am mai pus si cateva oua de tara si gata minunea. Dar pana la minunata combinatie, hai sa vedem tot meniul.

Mic dejun multicolor

Pentru de dimineata am incercat un mic dejun multicolor. Stiti voi, cu cat sunt mai multe culori (naturale) in farfurie, cu atat avem mai multe minerale si vitamine.

Asa ca am combinat rosii, masline de Thassos, branza de tara si tartinabile pe paine cu maia si ceapa. Tartinabile, adica icre de hering si pasta de masline.

mic dejun multicolor

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat mere si ciocolata neagra cu 85% cacao.

mere si ciocolata neagra

Dragavei si urzici la pranz

La pranz am mancat o ciorba de dragavei si urzici, desavarsita cu oua de tara. Tocmai bine ca sa gustam din bunatatile de primavara. Pai daca au aparut urzicile si dragaveiul, era normal sa apara si la mine in meniu.

ciorba de dragavei si urzici

Pentru seara am avut o combinatie speciala, pentru o zi deosebita. Azi am sarbatorit cu Hai noroc de 13 Martie pentru articolul cu numarul 6000 pe blog. Daca s-a nimerit intr-o zi de Miercuri 13, am sarbatorit cu o salata de primavara, dreasa cu branza de 2 feluri:

  • stick-uri de Mozzarella,
  • Aperifrais.

salata de primavara dupa dragavei si urzici

Pai daca tot a fost sarbatoare, am zis sa mearga cu un pahar de vin asortat la mancare.

salata de primavara cu Sigillum Moldaviae

Hai sa fie cu noroc!

Update:

Daca nu v-a ajuns meniul frugal de la mine, va poftesc la Brindusa pentru varza calita.

Pofta buna fara carne!

4 Comments

  1. Aluculesei Brindusa
  2. card google
    • Daniel Botea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.