Federatia Incubator ONG pentru organizatiile mici, fara experienta

Se lanseaza Federatia Incubator ONG, dupa ce organizatiile mici sau fara experienta au parcurs toate etapele proiectului dedicat lor.

Anda Sebesi si Sorin Boboc - CSR Nest

Federatia Incubator ONG

Parca mai ieri am participat la lansarea proiectului Incubator ONG.

Proiectul „Dezvoltarea capacitatii ONG-urilor mici sau fara experienta din Regiunile Sud-Vest Oltenia, Sud-Muntenia si Sud-Est – Incubator ONG” este derulat de Asociația CSR Nest cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund Romania, program finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021 si
a beneficiat de o finantare in valoare de 246.621,99 EURO, pe o perioadă de 21 de luni începand cu luna august 2022.

proiect dedicat ONG-urilor mici sau fara experienta

De atunci i-am mai cunoscut pe cativa dintre participantii la proiect, iar acum am participat la pregatirea pentru Federatia Incubator ONG. Numele complet este Federatia Organizatiilor Mici sau Fara Experienta – INCUBATOR.

Membrii initiali vor fi cele 10 organizații beneficiare ale proiectului de dezvoltare organizationala, iar Asociatia CSR Nest va fi initiator si mentor.

Din regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea) vor face parte urmatoarele ONG-uri:

  • Asociatia Promina – Craiova, Dolj,
  • Asociatia Nu te Irosi – Craiova, Dolj,
  • Asociatia Diversitatea uneste: viata incepe cu oamenii – D.U.V.I.O, Calopar, Dolj,
  • Asociatia Edu-Vital – Educatia este Vitala – Rm. Valcea, jud. Valcea.

Sunt mai multe intalniri zonale, la care ONG-urile participante la proiect inteleg importanta unei federatii. Apoi propun solutii pentru o asociere pe termen lung.

Federatia Incubator ONG

Reprezentantii CSR Nest aduna toate aceste sugestii, propuneri si observatii, astfel incat viitorii membri sa se simta bine reprezentati. La Craiova au fost prezenti Anda Sebesi (director de comunicare) si Sorin Boboc, managerul de proiect.

discutii premergatoare pentru lansare Federatia Incubator ONG

Obiectivul general al Federatiei este de a sprijini ONG-urile mici sau fara experienta sa colaboreze pentru a avea un impact cat mai mare in comunitatile locale. Acest lucru va fi posibil prin facilitarea schimbului de know-how si bune practici in domeniul societatii civile.

Misiunea Federatiei Incubator ONG este sa:

  • sprijine,
  • incurajeze,
  • consolideze

ONG-urile mici sau fara experiență din Romania.

Astfel Federatia va contribui la dezvoltarea lor durabila si la un impact pozitiv in comunitatile in care activeaza ONG-urile.

Cine poate deveni membru

Dupa infiintarea Federatiei, pe langa ONG-urile participante la proiect pot deveni membri si alte organizatii non-guvernamentale, prin cerere scrisa. Fiecare cerere de adeziune va fi analizata de conducerea Federatiei si va fi supusa votului ONG-urilor fondatoare.

poza de grup federal

Spor dezvoltator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.