Azi avem verde la leguminoase cam toata ziua la Miercurea fara carne. Doar dimineata parasim un pic perimetrul 🙂
Perpelim si prepelitim dis de dimineata
Pentru de dimineata am perpelit in tigaia de clatite cateva oua de prepelita simple. Adica fara ulei, doar am perpelit ouale in tigaia incinsa. Le-am asociat cu branza de tara si ridiche neagra de toamna. Insa cum este fara coaja, este mai mult alba decat neagra. Asa ca am punctat pentru contrast cu masline de Thassos si cu dulceata de ardei iute.
In intervalul dulce am savurat o banana si ciocolata neagra, iar mai inainte un ceai de incalzire. Deja temperatura de dimineata bate spre 0 grade Celsius, asa ca e un binevenit un ceai cald.
Verde la leguminoase pentru pranz si seara
Pentru pranz aveam pregatit verde la leguminoase, cu mancare de fasole verde si paine Wasa. Am pastrat de dimineata cateva oua de prepelita, ca sa le arunc peste leguminoase. Insa am avut un curs care s-a prelungit toata ziua, asa ca in pauza am mancat toti pizza. Pizza cu fasole verde nu era, insa a fost Quattro Fromaggi, buna pentru Miercurea fara carne.
Seara am mancare de mazare verde, cu branza coapta si ceapa verde.
Pai da, ca sa mearga si-un vin, am perpelit si o branza pentru gratar.
Dar de ce credeti ca insist cu leguminoasele si la pranz si spre seara? Ei bine, pentru ca au beneficii sanatoase pentru mine:
- furnizeaza nutrienti cheie:
- proteine, fibre, vitamina B, fier, acid folic, calciu, potasiu, fosfor si zinc,
- continut scazut de grasimi si calorii,
- contin antioxidanti,
- ajuta la sanatate inimii,
- pot reduce riscul de diabet de tip 2,
- sunt o sursa excelenta de proteina vegetala.
Pofta buna fara carne!
Update:
O sursa de proteina vegetala sunt si ciupercile, nu le-am avuti in meniu, asa ca va invit la Brindusa pentru hribi cu smantana.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Brindusa Aluculesei
La o mâncare cu mazăre poftesc și eu de la o vreme și tu mi-ai luat-o înainte,dar vine vremea când voi pregăti și eu
Daniel Botea
pai atunci sa-ti mai fac pofta si de altele 🙂