Am mai avut eu sfecla rosie la Miercurea fara carne, cruda sau bucatarita in Clompi. Uite ca azi am avut din ambele sortimente 🙂
La placinte inainte spre pranz
Pentru de dimineata am dat iama in placinte. Dar inainte le-am incalzit un pic, iar intre ele am pus Aperifrais. Nu de alta, dar sa nu se bata placinta cu branza si spanac, cu cea cu branza sarata. Le-am insotit pe ambele cu chefir.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat mai intai un ceai de incalzire. Pai da, dimineata e destul de racoare si merge un ceai cald. Apoi ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85% si mar dublu rosu. Trebuie sa ma credeti pe cuvant, ca am uitat sa fac poza 🙂 Dar au mers foarte bine impreuna.
La pranz am facut o olteneasca, adica am avut mancare de praz cu masline. Cu mamaliga si ardei verde, neiute.
Nici nu stiu cand a disparut 🙂
Sfecla rosie spre seara
Seara am poftit la un Clompi. Dar nu orice CLatita-OMleta-PIzza, ci una cu sfecla rosie si cu oua de prepelita. I-am mai pus branza de la Tanti Costinela si ceapa verde.
Uite asa se topea de pofta 🙂
Iar la final am sfeclit-o asa spre Clompi.
Dar n-a fost totul. Am facut si o salata de sfecla rosie cruda, morcov si zeama de lamaie.
Pai da, sa mearga bine la Clompi. Care la randul ei s-a potrivit cu un pahar de spumant.
De ce credeti ca insist cu sfecla, de 2 ori intr-o zi, si cruda si bucatarita? Pentru ca are beneficii pentru sanatate:
- poate scadea riscul de cancer,
- poate stimula functia de detoxifiere a ficatului,
- amelioreaza tranzitul intestinal,
- poate regla colesterolul,
- regleaza tensiunea arteriala.
Dulciuri nu prea am eu in meniu, asa ca va poftesc la Brindusa pentru o tarta cu dulceata de gutui.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Brindusa Aluculesei
La tine arată totul foarte bine și îmi dai idei
Daniel Botea
Abia astept sa le vad saptamana viitoare