Sfecla rosie la Miercurea fara carne

Am mai avut eu sfecla rosie la Miercurea fara carne, cruda sau bucatarita in Clompi. Uite ca azi am avut din ambele sortimente 🙂

La placinte inainte spre pranz

Pentru de dimineata am dat iama in placinte. Dar inainte le-am incalzit un pic, iar intre ele am pus Aperifrais. Nu de alta, dar sa nu se bata placinta cu branza si spanac, cu cea cu branza sarata. Le-am insotit pe ambele cu chefir.

branzim, Maria-ta!

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat mai intai un ceai de incalzire. Pai da, dimineata e destul de racoare si merge un ceai cald. Apoi ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85% si mar dublu rosu. Trebuie sa ma credeti pe cuvant, ca am uitat sa fac poza 🙂 Dar au mers foarte bine impreuna.

La pranz am facut o olteneasca, adica am avut mancare de praz cu masline. Cu mamaliga si ardei verde, neiute.

mancare de praz cu masline

Nici nu stiu cand a disparut 🙂

Sfecla rosie spre seara

Seara am poftit la un Clompi. Dar nu orice CLatita-OMleta-PIzza, ci una cu sfecla rosie si cu oua de prepelita. I-am mai pus branza de la Tanti Costinela si ceapa verde.

Uite asa se topea de pofta 🙂

sfecla rosie in Clompi

Iar la final am sfeclit-o asa spre Clompi.

Clompi

Dar n-a fost totul. Am facut si o salata de sfecla rosie cruda, morcov si zeama de lamaie.

sfecla rosie cruda in salata

Pai da, sa mearga bine la Clompi. Care la randul ei s-a potrivit cu un pahar de spumant.

De ce credeti ca insist cu sfecla, de 2 ori intr-o zi, si cruda si bucatarita? Pentru ca are beneficii pentru sanatate:

  • poate scadea riscul de cancer,
  • poate stimula functia de detoxifiere a ficatului,
  • amelioreaza tranzitul intestinal,
  • poate regla colesterolul,
  • regleaza tensiunea arteriala.

Dulciuri nu prea am eu in meniu, asa ca va poftesc la Brindusa pentru o tarta cu dulceata de gutui.

Pofta buna fara carne!

2 Comments

  1. Brindusa Aluculesei
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.