Supa crema de ciuperci am savurat la Miercurea fara carne, ca tot aveam crutoane „de casa”. Adica aveam in casa o paine cu maia si secara, pe care-mi place s-o mananc mai uscata. Doar ca acum s-a uscat cam mult si cand incerc s-o tai se transforma in… crutoane de casa 🙂
Nu voi reusi sa fac crutoanele chiar in forma de cubulete, dar le perpelesc un pic in tigaia de clatite. Apoi le stropesc cu ulei de masline si cu condimente de Provence.
Dar pana la ora pranzului mai este, asa ca sa incepem cu micul dejun
Salam vegetal la micul dejun
„Pentru de dimineata” am salam vegetal Verdino, pe baza de mazare. Mai adaug icre de 2 feluri, o ceapa verde, branzeturi si masline.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am un mar rosu cu ciocolata neagra, pe pat de portocale 🙂
Pai da, au mai ramas portocale din Aperolul de-aseara. Am sarbatorit o borna #25, ca este perioada aia din an cu maraton aniversar: Florii, Sf. Gheorghe si zile de nastere la Tauri 🙂
Supa crema de ciuperci la pranz
La pranz ma asteapta supa crema de ciuperci, despre care va povesteam la inceput. Ii rad si niste parmezan si e tocmai buna de savurat.
Ciupercile sunt benefice pentru sanatate, nu mai repet ce-am zis cand am savurat ciorba de ciuperci.
Pe langa parmezan mai suplimentez cu ceva branza Old Amsterdam, ca sa mearga si un pahar de vin.
Seara ma gandesc sa pregatesc dragavei cu branza si rosii uscate, trase la tigaie. Doar oparesc un pic dragaveiul, apoi il pun la perpelit in tigaie, cu un pic de ulei de masline si usturoi verde. Mai adaug branza si rosiile uscate.
Merge de minune cu mamaliga coapta in tigaia de clatite.
Ca sa nu mai spun ca branza din compozitie si parmezanul ras vor atrage un pahar de vin 🙂
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei