Nu stiu cati dintre noi tinem posturile mari (postul Craciunului, postul Pastelui) sau macar pe cele mai mici (miercuri si vineri) din cadrul saptamanii. Bunicii nostri posteau cam 200 de zile intr-un an. Ar trebui sa ne intrebam macar cate zile fara carne reusim sa contabilizam in cele 365 de zile.
Nici nu mai pun la socoteala faptul ca buncii nostri nu beau sucuri carbogazoase. Nu prea stiau ce sunt dulciurile in afara de sarbatori. Si faceau miscare zilnic. Despre poluare si stres nici nu mai vorbim. Asa ca haideti mai bine sa vorbim despre zilele noastre.
Ei posteau, noi poftim
Putem repara ceva? Da, am putea incepe ca macar 1 zi/saptamana sa nu mancam carne. Iar dupa aceea sa incercam sa stabilim zilele de miercuri si vineri fara carne. Eu azi am reusit si in plus am renuntat si la obisnuita bere de la meciul de fotbal de miercuri seara. Daca nu mananci carne nu prea merge nici berea 🙂
Da, putem incepe sa mancam 1 zi/saptamana. Apoi sa stabilim 2 zile pe saptamana in care vom manca peste. Si aici ma descurc. Mananc icre de peste facute in casa cel putin 2-3 dimineti. Si peste cel putin o zi pe saptamana.
Da, putem incepe sa inlocuim dulciurile si produsele de patiserie cu fructe proaspete. Sau macar cu ciocolata adevarata, care contine peste 70% cacao. Eu chiar prefer fructele.
Da, s-a facut vreme frumoasa si putem incepe sa ne plimbam mai mult ca pana acum. Ca in rest nu reusim sa facem miscare si sport. Aici stau bine, reusind in fiecare zi de joi sa joc cel putin 90 de minute basket. In rest, putina gimnastica pentru incheieturi aproape in fiecare zi.
Da, ar fi cazul sa bem mai multa apa. Si sa renuntam la sucurile carbogazoase care contin mult zahar si multe chimicale. Aici stau chiar foarte bine si chiar am sa detaliez. Nu-mi placeau oricum Cola sau Pepsi. Mai abuzam insa de Nestea Lemon sau Lipton Ice Tea Lemon. Le consideram mai naturale, desi „naturalul” din ele este mult sub 10%.
Macar sa postez despre lucruri bune
Norocul meu ca am descoperit Aloe Blossom Herbal Tea. Este un ceai excelent care nici macar nu trebuie indulcit. Este sarac in calorii si nici nu contine cafeina. Il beau zilnic, cald iarna si rece vara. Are un gust placut imprimat de florile de Aloe Vera si de alte 16 plante. Pe langa gustul foarte bun, poate fi folosit si in scopuri terapeutice, datorita componentelor:
- scortisoara ii da un gust placut, imbunatatind in acelasi timp digestia si avand un efect antispastic si hemostatic. Este indicata contra racelii, faringitei, lipsei de apetit, crampe, diaree sau spasm muscular;
- cuisoarele din Madagascar au la randul lor efect antiseptic, dezinfectant, stimulator digestiv si chiar efect afrodisiac;
- ghimbirul chinezesc stimuleaza digestia gastrica, ajuta la scaderea colesterolului si a hipertensiunii arteriale. Este recomandat ca antivomitiv si un bun remediu pentru greata sau dureri menstruale;
- musetelul din Egipt este calmant, antispastic, fungicid si ajuta la scaderea balonarii;
- anasonul calmeaza tusea, fiind indicat contra astmului bronsic si problemelor ginecologice, menopauza sau probleme de prostata sau colon;
- frunzele de mure sunt un remediu antidiareic, oprind cresterea glicemiei in sange si sangerarile menstruale puternice;
- sena are un efect important in accelerarea miscarii intestinului gros avand si un efect laxativ.
Mai contine mirodenii cu efect calmant din Jamaica, nucsoara, fenicul si coaja rasa de portocala, bogata in vitamina C.
Poate partea cea mai interesanta a acestui ceai este ca dintr-un pliculet care costa circa 2,5 Ron se pot face 1,5 – 2 litri de ceai. Care pe langa gustul bun este si mai ieftin decat Lemon Tea-ul pe care-l cumparam inainte.
Ce credeti, vi se potriveste?
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Marlene
Daniel, ai intr-adevar un stil de viata sanatos. Informatia este foarte utila, intr-adevar, dar daca n-o aplici… se spune ca a sti si a nu actiona este suprema lasitate. Iar despre ceaiul de aloe ai scris atat de frumos, ca mi-ai facut pofta, desi am baut de dimineata 2 cani.
Daniel Botea
Eu chiar il beau zilnic. Oricum nu beam cafea decat foarte rar, dar acum sunt cu ceaiul la fel ca si colegii mei de serviciu cu cafeaua 🙂
Dorina Oana
Sunt curioasa ce gust are ceaiul asa diluat pentru ca in manualul de produse dela Forever este indicat un plic (1,5 g) la 240 ml apa. Sau mint ?
dora.dlb@gmail.com
Daniel Botea
@Dorina Oana
Prima data cand am baut ceai, l-am baut in timpul unui Clean 9 – program de detoxifiere in 9 zile. Faceam un plic la o cana si mi-a parut OK, desi sotiei mele ii parea cam tare si prea concentrat. Eu fiind obisnuit cu ceaiuri mult mai dure (anghinare) asta a fost „parfum”.
Pe urma l-am baut facand 1 plic la 1,5 – 2 litri si mi-a parut mult mai bun, mai ales dupa ce s-a racit. De atunci imi fac zilnic la serviciu intr-o oala de 1 litru (e cea mai mare pe care o am) iar in weekend imi fac acasa la 2 litri. Vara pun la ora 16 cand plec de la serviciu 1 plic intr-o sticla de 2 litri de apa plata, iar a doua zi este excelent.
Eu nu beau cafea pentru ca nu-mi place, dar pentru cei care sunt obisnuiti sa bea cafea, in timpul unui Clean 9 trebuie sa renunti 9 zile la cafea, tutun si alcool. Pentru ei se recomanda ceai concentrat.
Acum, gusturile nu se discuta si fiecare poate sa-l bea cat ii place de concentrat.
Multumesc pentru comentariu!