Mici detalii … ca sa fim mici de talie

Singurul sport pe care-l practicati este saritul mesei de dimineata? Aar trebui sa stiti ca persoanele care nu mananca dimineata au sanse crescute cu 450% sa devina obeze. De ce? Pentru ca organismul are orele si bioritmul sau.  Voi reveni asupra acestui amanunt in postarea urmatoare. Pana atunci iata cateva detalii ca sa fim mici de talie.

mici detalii pentru a fi mic de talie

Este o greseala sa nu mananci dimineata, cand organismul ar avea nevoie de hrana. Si este orientat spre arderea caloriilor. In schimb golesti frigiderul seara, cand organismul este orientat spre acumularea caloriilor. Adica tot ce mananci se depune. Si atunci cum sa mai fim mici de talie?

Dar cum sa fim mici de talie?

In cartea sa „Si noi ce mai mancam?”, doctor Menci aminteste urmatoarele mici detalii:

  • in decursul zilei organismul utilizeaza mai intai alimentele consumate la micul dejun si apoi pe cele consumate la pranz;
  • in timpul noptii organismul va utiliza pentru a creste si pentru a se reconstrui doar alimentele bine digerate in cursul zilei;
  • alimentele consumate seara nu pot fi utilizate pentru crestere si reconstructie, fiind preferential stocate, cu riscul aparitiei supraponderabilitatii si obezitatii.

Daca tot a fost dezlegare la peste, ar trebui sa stiti ca e mai bine sa cumparati peste pescuit. Pestele de acvacultura este imbuibat cu tot felul de „stimulente”. Si nu este la fel de slab si sanatos cum este unul crescut in mediul sau natural.

De asemenea, pestii mici gen anchoa, sardine, hamzii, sprot sunt mai hranitori si mai sanatosi decat cei mari gen ton. Sau poate nu va plac cei mici (desi ii puteti manca cu oase cu tot si aveti aport suplimentar de fosfor, calciu etc.). Trebuie sa stiti ca somonul (chiar de acvacultura) are mai multe proprietati nutritive decat alti pesti (contine omega 3 si alti nutrienti). Vedeti? Mici detalii ca sa fim mici de talie.

Decat sa beti suc de fructe de la storcator, mai bine mancati fructele ca atare. Prin stoarcere se distrug fibrele si se absoarb prea brusc glucidele din fructe.

Ar mai fi destule de spus si despre metabolism, dar voi reveni dupa Paste cu acest subiect.

Multa sanatate!

One Response

  1. Anonim

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.