Gaz de (necaz) Suez

Ieri, asa ca pentru o zi de luni si prima zi din luna si din saptamana, am ars gazul de pomana asteptandu-i o ora pe cei de la Gaz. Adica  GDF Suez care trebuia sa faca „revizia la gaze”, conform afisului.

monopol de gaz si de necaz

Poate si pentru ca este monopol, anuntul era destul de imperativ. Dar si nesimtit, pentru ca spunea doar „incepand de la ora 10”. Pana cand, nu se stie.

Oricum, ce gaze trebuie sa ai in cap sa vii la ora 10 dimineata, cand lumea e la serviciu?

Cum am ars gaz de pomana

Ei bine, m-am invoit de la serviciu si am stat acasa pana la ora 11, cand a ajuns maica-mea sa stea „de sase”. A plecat si maica-mea la 12 si tot nu venisera.

La 16:30 am fost deja acasa ca ma gandeam ca poate or fi venit si sa nu stea dupa mine, sau ca se reintorc si ei cand vine lumea de la treaba. As mai fi avut si alte treburi dupa 18, dar speram sa vina pana atunci si nici nu mi-as fi dorit sa fiu eu oaia neagra din tot blocul. Sufletu’! Nicio miscare.

Pe la 18:30 suna la usa. Zic uite mai, in sfarsit au venit gazele. Cand colo, era doamna cu repartitoarele termice. Firma si ei, dar nefiind monopol in domeniul lor, daca a scris pe afis 18:30, la 18:30 au venit.

Ca sa vezi diferenta dintre monopol si concurenta, chiar daca in domenii diferite, inclusiv in adresare si comunicare.

concurenta

Pana una alta, nici cu mine nu s-au intalnit, dar nici gazele nu le-au oprit. Cred ca nici n-au venit, pentru ca ar fi lasat vreun bilet in usa sau vreu anunt la avizier.

Ma intreb daca asa fac gazosii si in Franta, fiind vorba de GDF – Gaz de France.

Pana gasesc raspunsul sau macar fac ei revizia, nu-mi ramane decat sa fac gaz de necaz.

Save

2 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.