La Multi Ani tuturor românilor!

Pentru ca azi este ziua tuturor românilor este si zi libera. Libera in sensul ca fiecare e liber sa se bucure cum vrea de Ziua Nationala. La Multi Ani tuturor romanilor!

La Multi Ani tuturor romanilor!

La Multi Ani tuturor romanilor!

Unii sarbatoresc prin munca (nu putini) iar altii se bucura de sarmalelele si vinul fiert dat gratis de autoritati. Multi privesc la televizor ce se intampla prin tara. In sfarsit mai sunt si dintre cei care participa la evenimentele oficiale si rostesc un La Multi Ani si-un Doamne-ajuta!

Din ultima categorie fac si eu parte 🙂

Alexandru Ioan Cuza la Craiova

Am fost azi in centrul Craiovei unde alaturi de cateva sute de craioveni am incalzit un pic atmosfera (si temperatura) de Decembrie.

La Multi Ani tuturor romanilor!

Am ascultat ceremonia religioasa, Tatal Nostru si Imnul Romaniei si cu multa ingaduinta si discursurile oficiale.

Prefectul parca a facut play-back, citind ca pe banda, nici cu buna ziua nici cu vreo alta incheiere.

Mai rasarit a fost discursul Presedintelui Consiliului Judetean Dolj, care a vorbit liber, cu salut de inceput, cuprins, idei inchegate si urari de incheiere.

Dezastruos mi s-a parut amestecul (de campanie electorala si dojana artificiala) rostit de primarul Craiovei.

Mai intai a spus ca se uita in jur si vede oameni asemenea lui?! S-avem pardon dom’ primar, dar cred ca majoritatea care au infruntat frigul la ceremonie n-au stat la puscarie fiind acuzati de spaga.

Primarul si-a gasit timp si sa-i dojeneasca pe cei plecati pe alte meleaguri pentru un trai mai bun. Dupa mintea primarului craiovean acestia sunt tradatori pentru ca n-au mai suportat lipsurile din tara (si probabil pe unii ca el).

N-am sa continui in zona asta pentru ca este totusi o zi de sarbatoare, dar am sa accentuez ca poate se baga la tartacutza: Azi e 1 Decembrie, ziua românilor de pretutindeni!

1 Decembrie la Craiova

Fiind la Craiova s-a amintit si despre domnitorul Ioan Cuza, s-a amintit si despre Mihai Viteazul primul domnitor al tuturor romanilor. S-a vorbit si despre 1 Decembrie 1918 dar s-a omis ca de fiecare data faptul ca infaptuirea Marii Uniri s-a facut pe vremea Regelui Ferdinand (Intregitorul) si a Reginei Maria.

Ca o reparatie la aceasta amnezie, cateva randuri dintr-un jurnal de istoric Diana Mandache.

Nu stiu daca la istorie le statea gandul celor prezenti. Sau mai degraba la sarmalele si vinul gratis. Pe care autoritatile le aveau pregatite imediat dupa ce se vor fi terminat depunerile de coroane si parada miltara.

detasament de onor

A fost ceva lume la evenimente si continuau sa vina pentru a asista la spectacolul de muzica populara din centrul orasului. As mai fi facut poze daca n-ar fi inghetat acumulatorii 🙂

Cam asta a fost atmosfera, cam frig dar nu se pune 🙂 I-am lasat pe altii sa beneficieze de sarmale si ne-am retras pentru un pahar de vin, un La Multi Ani si o poza ca amintire.

La Multi Ani tuturor romanilor!

La Multi Ani tuturor romanilor! Doamne-ajuta!

24 Comments

  1. adi
  2. ana

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.