Ciocolata neagra si greceasca avem azi pe ordinea de zi. Normal as zice, dupa revenirea din vacanta 🙂
Ciocolata neagra si greceasca
Intotdeauna cand ajung in strainatate ma atrag cateva produse: ciocolata neagra, bere locala si vinul locului. Despre bere si vin discutam alta data, azi ma opresc la ciocolata. Va dati seama ca am cautat-o si prin Grecia. Nu ca nu mi-as fi luat portia „pentru de dimineata” de acasa. Insa nu mi-a ajuns pentru 15 zile, asa ca am plecat in cautare 🙂
Varianta „albastra” o stiam din anii trecuti, cand am gasit-o si in Thassos. Buna la gust, dar cam dura la rontait. Are o duritate aparte, asemanatoare cu a ciocolatei de menaj 🙂 Este pentru greci de-aia mai spartani, care sa sparga bucatile in dinti 🙂
Anul acesta soru-mea a mai descoperit o ciocolata neagra: ION.
Nu stiu daca se numeste chiar ION, dar noi asa-i zicem de-acum inainte 🙂 E mai domoala decat prima si mi s-a parut ca si un pic mai aromata.
Despre ambele pot spune ca se apropie de formula ciocolatei adevarate. Si chiar daca zaharul nu este al 4-lea ingredient, macar nu este primul, ca la majoritatea „ciocolatilor” de pe piata.
Ati mai mancat si alte sortimente de ciocolata neagra prin Grecia?
Spor descoperitor!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Ionela
Am mancat odata Uyeiac are 70% cacao si un gust incomparabil. Foarte bun.
Daniel Botea
Uyeiac zici la a doua ciocolata, pe care noi am botezat-o Ion?