Va plac smochinele?

Va plac smochinele? Dar ma refer la smochinele naturale, eventual proaspat culese din smochin, nu la cele uscate-zaharate „culese” din supermarket.

Va plac smochinele?

Va plac smochinele?

Pe vremea copilariei aveam un smochin la bunici si mi-a ramas de atunci gustul adevarat al smochinelor.

Acum mi-am reamintit gustul natural in Sithonia-Grecia unde m-am rasfatat cu smochine. Atat negre cum mancam cand eram mic, dar si cu smochine albe.

Mi-au placut toate tipurile de smochine. Cele negre sunt mai mici si mai dulci, iar cele albe sunt mai mari si mai aromate. Daca n-ati ghicit ce este cu imaginea din stanga-jos, este un smochin altoit care se vede mai bine in detaliul din mijloc.

Chiar daca exista mai multe tipuri de smochine, toate sunt recomandate in:

  • astenie, astm, bronsite,
  • constipatie, cresterea imunitatii,
  • detoxifiere, hipertensiune,
  • imbunatatirea digestiei, inflamatii urinare si pulmonare, iritatii gastrointestinale,
  • laringite, osteoporoza,
  • probleme de sterilitate masculina, prevenirea cancerului la san
  • stimularea concentrarii, stari acute febrile, traheite.

continand:

  • vitamina A, vitamina B1, B2, vitamina C,
  • calciu, fier, fosfor, mangan, sodiu, potasiu si clor.

Smochinele mai contin beta-caroten, polifenoli, flavonoide, ficina, pectina si multe fibre.

Smochinele proaspete sunt fructe alcaline si echilibreaza ph-ul, dar cele uscate-zaharate sunt acide.

Ca sa nu mai spun ca diferenta de gust este foarte mare.

Pofta buna la smochine naturale!

4 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.