Thassos: Zeu in Jolidonul meu

Se pare ca am anticipat provocarea Jolidon despre costumele de baie inca de la prima proba, cand am deturnat discutia feminina spre eternul masculin. Azi sunt Zeu in Jolidonul meu, dar nu oriunde ci in Thassos.

Jolidon masculin pentru femei care si inspira barbatii Zeu in Jolidonul meu

Thassos: Zeu in Jolidonul meu

Data trecuta v-am spus despre eternul si fascinantul meu costum de baie Jolidon, in care stralucesc de cativa ani ­čÖé Iata ca dorinta mi s-a indeplinit si azi am primit un pachet frumos ambalat, avand deasupra o „misterioasa” eticheta: „Vacanta perfecta”.

Cineva drag a citit articolul meu si mi-a facut cadou exact costumul de baie pe care pusesem ochii. Arata bine, nu-i asa?

Iar langa noul costum de baie, am gasit scrisa de mana, pe un biletel, o destinatie de vacanta ­čÖé

Ei na, care credeti ca este directia? Bineinteles „Insula de smarald”, Thassos, deja obisnuita cu mine si cu Jolidon din anii trecuti, dupa cum deja v-am demonstrat in primul articol.

Momente de vis

Pentru o clipa ochii mei se pierd in bleumarinul costumului de baie. Deja il vad oglindindu-se deopotriva in apa marii si in cerul albastru al Greciei. Aud valurile frematand si mi se pare ca vad costumul stralucind in apa, contopindu-se cu nuantele marii si cu albastrul zarii.

Chiar si mirosul de alge sau briza marii sunt cu un pas mai aproape de mine, doar trecand mana cu drag peste cadoul perfect, pregatit sa fie udat in vacanta perfecta ce urmeaza.

Visez? Este real? Si una, si alta. Este cadoul natural transpus in realitatea unei vacante de vis. Chiar eu, zeu in Jolidonul meu

Chiar eu, zeu in Jolidonul meu

Ati ghicit, deja ma vad in decorul incredibil de la Marble Beach, linia inovatoare a costumului de baie potrivindu-se perfect cu stravechea locatie.

Nisipul alb al plajei este incadrat natural in banda de aceeasi culoare a costumului meu Jolidon. Nu-i asa ca n-ati mai vazut o plaja cu nisip atat de alb?

Marmura de pe vremea carierelor din antichitate a fost prelucrata de nelinistea marii pana cand s-a transformat in mici bobite de marmura.

Plaja de marmura

Apoi boabele de marmura s-au transformat in in nisip alb.

 

nisip alb de marmura

Stau cu picioarele pe plaja de nisip marmorat, continuata vertical in albul costumului meu de baie. Pentru cateva secunde ma visez o zeitate antica, sculptata in marmura incremenita.

Doar cateva secunde, pentru ca ma trezesc valurile marii. Pornind in nuante de la bleu-azur si pana la albastru marin, se incadreaza in culoarea bleumarin a noului meu costum de baie. Si uite asa visele imi sunt alungate cu stropi reci de apa sarata.

Exact, aici ramasesem. La apa din care ma inalt mandru si confortabil in costumul de baie primit cadou.

Iar banda rosie este anti-deochi, ati ghicit ­čÖé

Nedeochiat si zeu in Jolidonul meu

Inca de cand am citit „Legendele Olimpului” stiu ca in vechea Elada sunt multe cutii ale Pandorei inca nedesfacute. Cum eu vreau sa ma simt ca Poseidon, stapanul marii, n-as vrea ca invidia cuiva sa ma tina legat cu un fir invizibil (fie si al Ariadnei) si sa nu ma pot desfasura in voie.

Asa ca, protejat de deochi, am de gand sa-mi bucur ochii si sufletul cu toate frumusetile Thassosului. Iar calitatea cadoului primit ma v-a insoti exact ca un fir rosu al unei povesti dintr-o vacanta de poveste, gata sa se desfasoare.

In voie se va desfasura si Daria mea, ca o adevarat zeita nascuta din spuma marii. E gata si ea sa se bucure de toate momentele unei vacante in „Insula de Smarald”.

Afrodita din spuma marii

Bineinteles, sub privirea vigilenta a zeitei mama, care ne-a daruit minunatele costume de baie Jolidon, de o calitate impecabila.

Poate va intrebati de ce costumul meu de baie m-a plimbat ca-ntr-o poveste spre originile Greciei antice?

Ei bine, motivele sunt multe, dar am sa va spun numai cateva:

  • Dead-line-ul probei s-a nimerit exact pe 25 Martie, cand este Ziua Nationala a Greciei, destinatia mea preferata pentru vacanta de vara.
  • Thassos este o insula de poveste, poveste pe care o descopar de multi ani la rand, de fiecare data mai aproape sufletului meu.
  • Stiu deja ca in Thassos ma voi simti ca un Zeu, in Jolidonul meu.

Particip cu acest articol la Spring SuperBlog 2013.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.