Ziua Internationala a Muntilor Curati

Aici a fost Geamana, Rosia-Poieni
Fiindca pe 26 Septembrie este Ziua Muntilor Curati mi-am propus sa subliniez faptul ca proiectul cianurist de la Rosia Montana este o mizerie politico-financiara.

Nu mai stati sa fiti manipulati la TV haideti sa strigam in strada, ca sa nu fie nevoiti copiii nostri sa vorbeasca despre Ziua Muntilor Furati… Ziua in care noi am stat acasa, in fata televizorului ­čÖü

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QfCNZIe3fYM]

Iata si traducerea declaratiei europarlamentarei finlandeze Satu Hassi cu privire la vizita lui Victor Ponta în Finlanda:


Am fost informată că premierul român Victor Ponta a zugrăvit în roz utilizarea cianurii în minele finlandeze. Declaratiile sale par să se bazeze pe o dezinformare totală.

├Än primul r├ónd, exist─â o duzin─â de mine ├«n Finlanda, nu 52. Cianura este utilizat─â doar ├«n foarte pu╚Ťine dintre ele. ├Än al doilea r├ónd, utilizarea cianurii ├«n minele de aur finlandeze nu s-a f─âcut ├«n condi╚Ťii de siguran╚Ť─â. Agnico-Eagle, compania canadian─â care exploateaz─â aurul la mina Kittil├Ą din Laponia, a fost cel mai vocal sus╚Ťin─âtor al utiliz─ârii cianurii, si a sustinut c─â cianura este utilizat─â ├«ntr-un proces complet ├«nchis. Acest lucru s-a dovedit a fi fals, ├«n apa rezidual─â din mina Kittil├Ą Suurikuusikko, continutul de cianuri dep─âsind limita permis─â.
Pentru poporul rom├ón ar putea fi, de asemenea, relevant s─â stie c─â minele finlandeze nu sunt situate ├«n zone dens populate. De exemplu, ├«n Kittil├Ą exist─â mai multi kilometri p─âtrati dec├ót oameni, densitatea populatiei din Kittil├Ą fiind de 0,78 persoane pe km p─âtrat.

Spor curat!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.