Sa sarbatorim ciocolata adevarata

Sa sarbatorim ciocolata adevarata
Nu stiu cand este adevarata zi a ciocolatei, dar hai sa sarbatorim ciocolata adevarata.

 

Zice lumea ca pe 11 Iulie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Ciocolatei, desi unii spun ca ar trebui sa sarbatorim ciocolata pe 13 Septembrie.

 

Nu comentez datele, dar am sa comentez despre ingrediente, istorie si beneficii 🙂

 

Am avut norocul sa vizitez Museu de la Xocolata in Barcelona si sa inteleg mai bine istoria si rostul ciocolatei. Am beneficiat si de o ciocolata calda adevarata, in sensul unei bauturi amare care n-are nimic in comun cu „ciocolata calda” care se gaseste pe la noi.

ciocolata calda
Ca tot vorbeam de beneficii, consumul ciocolatei are beneficii pentru sanatate, dar pentru a ne bucura de ele, trebuie sa consumam ciocolata adevarata. Adevarata in sensul ingredientelor, nu al numelui de pe eticheta.

 

Pe eticheta toate produsele au numele de ciocolata, dar din punct de vedere al ingredientelor, ciocolata adevarata are primele ingrediente legate de cacao si abia apoi zahar. In genereal ciocolata cu 85% cacao respecta acest criteriu, eu savurand de obicei o tableta de Heidi Dark Extreme.

 

Chiar daca pe unele ciocolate scrie Noir, Dark, Black etc., tot la ingrediente trebuie sa ne uitam pentru a fi sigur ca zaharul este abia pe locul 4 in compozitie.

 

Intervalul 09:00 – 11:00 este cel mai indicat pentru consumul ciocolatei (si in general al dulciurilor si fructelor).

Spor sanatos!

4 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.