Covoare traditionale oltenesti si alte minunatii

V-am povestit despre vinuri, branzeturi, covoare traditionale oltenesti si eco-tehnologie cand am fost la Targul de Comert al Olteniei.

Atunci am detaliat in legatura cu vinurile si branzeturile oltenesti, astazi e randul covoarelor traditionale oltenesti.

Covoare traditionale oltenesti made in Macesu de Jos

Despre Macesu de Jos v-am spus ca este comuna in care am copilarit si unde ma duc la pescuit.

Cand am vazut covoarele oltenesti traditionale la Targul de Comert si am zarit Macesu de Jos, am devenit repede curios.

covoare oltenesti made in Macesu de Jos

Doamna Anca Dumitrescu a fost amabila sa ne povesteasca despre atelierul de la tara, rezultatele pasiunii fiind vizibile in stand.

Am aflat cum a luat nastere atelierul, cum a confectionat razboaiele de tesut si cum au invatat tehnicile covorului oltenesc.

Eram deja vrajit de produsele de la stand iar pe site am vazut si mai multe covoare oltenesti.

Simboluri traditionale si coloritul oltenesc

Aici am aflat mai multe lucruri despre simbolurile oltenesti. Nu sunt un specialist in simbolistica traditionala asa ca am sorbit informatiile cu nesat. Am aflat despre coloritul oltenesc: albastru ultramarin, verdele pastelat si rosu visiniu. Care va sa zica nu degeaba imi place mie albastrul, e chestie de ADN 🙂

covor oltenesc alb albastru

A propos de placut, m-au atras toate covoarele si covorasele oltenesti cu colorit albastru. Daca insa ar fi sa aleg un covor l-as lua in culoarea rosie visinie, ca sa se intergreze in sufragerie. Am deja un covor, nu e oltenesc, e de-asta mai modern. Insa pe masuta din sufragerie s-ar potrivi un covoras rosu ca acesta

covor oltenesc rosu

Are si flori alb-albastre, ce mi-as putea dori mai mult? Pe masuta astfel impodobita ar sta bine o ulcica de zaibar gustata cu prietenii. Sau o sticloanta de visinata facuta in casa. Ca sa nu mai zic de un vin fiert in serile de iarna. Toate acestea indulcite cu amintiri din copilaria de la Macesu de Jos, unde sunt tesute manual covoarele.

Voi unde ati gasi locul potrivit pentru astfel de covoare traditionale si ce amintiri v-ar evoca?

covoare traditionale oltenesti la Targul de Comert

Daca v-au placut minunatiile de la Covorul Oltenesc, stati pe-aproape. Completez articolul cu o surpriza pentru bloggeri.

Un concurs despre covoare traditionale oltenesti  la care va asteapta premii… pe masura.

4 Comments

    • Daniel Botea
  1. 6 noiembrie 2016
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.