Am fost la Winter Food Bloggers si m-am intors cu tolba plina de impresii, gusturi si amintiri. Ca sa nu mai zic de ideile schimbate cu bloggeri mai noi sau mai vechi.
Starter reusit la Winter Food Bloggers
La start(er)ul editiei de iarna a Food Bloggers au fost bloggerii culinari: Anca Lungu, Smaranda Vornicu, Nicolle Birta si Alina Sin.
Sesiunea Blog Talk a fost moderata de Madalin Simion, blogger la Wine and Knives. Au fost atinse mai multe aspecte: cum au inceput si cum abordeaza acum bloggingul, zona video si Instagram. S-a vorbit si despre responzabilitatea sociala a bloggerilor de food, despre mancarea romaneasca si turism culinar.
Am incercat sa retin cateva idei de la fiecare bloggerita culinara.
Anca ne-a vorbit despre nisa „bucatarelii pentru copii”. Copiilor le place in bucatarie si putem sa-i atragem spre retete sanatoase cu ajutorul basmelor culinare.
Pentru Nicolle mancarea a fost un pretext pentru calatorii in care sa descopere experiente culinare, vinuri si impresii gastronomice.
Smaranda ne-a spus ca desi interactiunea s-a mutat pe Facebook, informatia a ramas pe bloguri. Tot ea ne-a spus ca hashtag-urile trebuie sa aiba umor 🙂
Alina ne-a dezvaluit ca prefera mai mult Instagramul decat Facebook-ul si ca efectele in zona culinara sunt mai mari pe Instagram.
Au fost trase si cateva concluzii in legatura cu responsabilitatea sociala a food bloggerilor:
- gatitul acasa e deja un bun exemplu,
- promovarea produselor locale, romanesti si traditionale,
- a gati a devenit cool, acest trend fiind setat de bloggerii culinari,
- exista deja carti de gatit pentru copii si experinte culinare „ca intre prieteni”
Vorbind despre mancarea romaneasca trebuie sa stim ca turistii se comporta exact ca noi. Adica atunci cand vizitam o tara sau zona noua, vrem sa testam ceva specific. Aceleasi asteptari le au si ei in Romania dar ar trebui sa aducem bucataria romaneasca in actualitatea nutritionala:
- mai putina grasime,
- mai multa estetica in farfurie,
- cantitati potrivite,
- reinterpretare a bucatariei traditionale.
Anca a atras atentia ca in Romania nu avem cultura culinara
- sarim micul dejun,
- n-avem pauza de pranz,
- mancam mult seara.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei