Tocanita de legume la Miercurea fara carne

Tocanita de legume am avut azi la Miercurea fara carne, pe langa alte bunatati. Dar hai sa le luam pe rand.

Am facut-o de mamaliga inca de dimineata

Am facut-o de mamaliga matinal, dar nu chiar atat de simplu. Adica n-a fost doar mamaliga, ci am combinat-o cu oua de prepelita. Nici astea simple, ci perpelite in tigaia de clatite.

mic dejun

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat afine cu ciocolata neagra. Dar a fost si-un morcov inainte, pe care l-am avut in vedere pentru fibre si caroten.

intervalul dulce

Tocanita de legume la pranz

Azi a fost o zi a legumelor, care a inceput de la pranz. Am incercat o tocanita de legume cu mamaliga, daca tot am facut-o de mamaliga inca de dimineata.

tocanita de legume

De ce legume? Pentru urmatoarele beneficii pentru sanatate:

  • dieta bogata in legume poate scadea riscul de boli cardiace, AVC si infarct,
  • legumele sunt bogate în antioxidanti, fibre, vitamine si minerale,
  • reducerea inflamatiei si a stresului oxidativ.

Spuneam despre fibre, pentru ca acest consum ridicat de fibre si grasimi sanatoase scade nivelul de LDL-colesterol (colesterol rau).

Am mai avut legume bucatarite Miercurea, acum am ales alte variante.

Pentru seara am avut tartinabile pe rondele de castraveti. Adica am pus pe castravete icre de hering, humus simplu si cu ardei, dar si salata de vinete. Le-am pus si mot de masline.

tartinabile pe castravete

Asta a fost meniul de azi.

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.