Ciorba de spanac la Miercurea fara carne

Ciorba de spanac am azi la Miercurea fara carne, dupa ce l-am savurat in mai multe forme. Dar pana la formele spanacului, sa va spun din ce este format meniul de azi.

Bunatati la mic dejun

Pentru de dimineata am avut crema de branza Aperifrais, cu salata de vinete si humus cu ardei copt pe paine cu maia.

Am completat cu macaroane de casa.

pentru de dimineata

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am avut mar cu ciocolata neagra 85% cacao. N-am mai luat Heidi, ca s-a scumpit exagerat, de la 5-6 lei cat era anul trecut, la 12 lei acum 🙁

intervalul dulce

Ciorba de spanac la pranz

Spanac am tot mancat, sub forma de salata, gratinat, bucatarit cu orez sau sote. Acum a fost o ciorba de spanac cu oua, pe care le-am mancat cu mustar.

ciorba de spanac

Dar de ce insist cu spanacul? Nu doar pentru ca-n copilarie imi placeau desenele animate cu Popeye Marinarul. Ci pentru urmatoarele beneficii pentru sanatate:

  • imbunatateste vederea,
  • echilibreaza tensiunea arteriala,
  • intareste musculatura (pai nu degeaba va spuneam despre Popeye Marinarul),
  • accelereaza metabolismul,
  • benefic pentru afectiunile gastrice,
  • contribuie la dezvoltarea fatului,
  • efecte benefice pentru par si piele.

Seara am avut un meniu mai lejer, fara paine. Pe rondele de ridichi negre am pus guacamole (avocado maruntit, cu sare, lamaie si mustar). I-am pus si mot de Aperifrais, apoi am completat cu rosii cherry si branza Emmentaler.

Dupa cum vedeti, la mine prin meniu nu prea gasiti prajituri, asa ca va invit la Brindusa pentru o tarta cu dulceata de gutui.

Pofta buna fara carne!

 

 

One Response

  1. Brindusa Brindusa

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.