Ciorba de spanac am azi la Miercurea fara carne, dupa ce l-am savurat in mai multe forme. Dar pana la formele spanacului, sa va spun din ce este format meniul de azi.
Bunatati la mic dejun
Pentru de dimineata am avut crema de branza Aperifrais, cu salata de vinete si humus cu ardei copt pe paine cu maia.
Am completat cu macaroane de casa.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am avut mar cu ciocolata neagra 85% cacao. N-am mai luat Heidi, ca s-a scumpit exagerat, de la 5-6 lei cat era anul trecut, la 12 lei acum 🙁
Ciorba de spanac la pranz
Spanac am tot mancat, sub forma de salata, gratinat, bucatarit cu orez sau sote. Acum a fost o ciorba de spanac cu oua, pe care le-am mancat cu mustar.
Dar de ce insist cu spanacul? Nu doar pentru ca-n copilarie imi placeau desenele animate cu Popeye Marinarul. Ci pentru urmatoarele beneficii pentru sanatate:
- imbunatateste vederea,
- echilibreaza tensiunea arteriala,
- intareste musculatura (pai nu degeaba va spuneam despre Popeye Marinarul),
- accelereaza metabolismul,
- benefic pentru afectiunile gastrice,
- contribuie la dezvoltarea fatului,
- efecte benefice pentru par si piele.
Seara am avut un meniu mai lejer, fara paine. Pe rondele de ridichi negre am pus guacamole (avocado maruntit, cu sare, lamaie si mustar). I-am pus si mot de Aperifrais, apoi am completat cu rosii cherry si branza Emmentaler.
Dupa cum vedeti, la mine prin meniu nu prea gasiti prajituri, asa ca va invit la Brindusa pentru o tarta cu dulceata de gutui.
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Brindusa Brindusa
Arată bine meniul tau că de obicei,sa fie cu poftă