Sport si alergare in weekend, relaxare saptamanala

Daca anul trecut am alergat cel mult 100 de kilometri, pentru 2017 mi-am propus sa ajung la 500 de km alergati. Deocamdata este vorba doar de o alergare in weekend.

alergare in weekend

Teoretic ar trebui sa alerg „doar” 10 km in fiecare saptamana. Practic in prima saptamana am alergat 2 kilometri la -13 grade.

Iar azi am dublat distanta si-am alergat 4 kilometri. A fost vorba de o alergare aniversara, stropita apoi cu bere 😉

rehidratare cu bere

Bine, inainte de rehidratare cei de la Craiova Running Club au dat mai multe ture.

tura a doua

Eu m-am oprit la una, sa nu exagerez. Vorbesc despre turele de alergare, nu de cele de bere 🙂

Alergare in weekend, pe zapada

N-am mai alergat pana acum prin zapada dar a inceput sa-mi placa. Mi se pare mai „moale” pentru talpi iar senzatia este cu totul speciala. La alergarea din weekendul trecut a fost atat de frig incat nici n-am indraznit sa transpir in 2 km 🙂 Azi a fost mai cald, am alergat un pic mai mult si mai alert si am si transpirat.

La cat a fost de cald in oras, imi inchipuiam ca este o mare flescaiala prin Parcul Romanescu. Dar nu, pe alei este zapada batatorita.

alergare pe zapada

Iar cei care dau tura mare pe sus, au o mica carare facuta cred de picioarele celor care au alergat pe-acolo 🙂

Din cate se aude si saptamana viitoare ninge. Deci voi continua cu cel putin inca o alergare in weekend, tot pe zapada.

Inainte si dupa alergarea pe zapada

Ca sa ajung incalzit, am venit pe jos la alergare vreme de vreo 45. Tocmai bine sa ma obisnuiesc cu temperatura si sa ma dezmortesc. Iar dupa alergare, am facut stretching. Si bineinteles dupa o pauza de rigoare, inca 45 de minute de mers pe jos.

Am reluat mersul pe jos si dupa amiaza. 45 de minute pana la Sala Polivalenta si inca 45 de minute la intoarcerea de la handbal.

Apoi am mai bagat o serie de stretching. Inainte cand nu faceam deloc stretching, dupa fiecare alergare saptamanala faceam febra musculara. Iar cand am alergat 15 kilometri la Corcova imi inchipuiam ca a doua zi nu mai ies din cort de febra musculara.

Doar ca am facut mai multe serii de stretching si-am scapat cu o febra musculara usoara. De atunci pastrez bunul obicei si scap mai usor de febra musculara. Cred ca un masaj ar fi si mai bun. Cred, pentru ca am experimentat prea putin alergarea urmata de masaj si n-am alergat atunci mai mult de 2 kilometri.

Spor alergator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.