Wroclaw, orasul din povestea culorilor pe panza

Propabil ca povestile din copilarie ne influenteaza viata si mai tarziu. Nu neaparat subiectul povestilor ci povestile ca atare. Am testat acest lucru mai intai cu un rosé de poveste si incep acum cu Wroclaw.

maiastru rosé in Delta

Imi imaginez ca este la fel si cu Wroclaw, orasul povestit in culori de Anna Borcz.

Rosé de poveste in Delta

Sa va zic cum e cu rosé-ul 🙂 Am castigat 3 sticle de vin la un concurs online. Rosé Maiastru toate 3. Nu stiu de ce dar eu imi inchipuiam ca rosé-ul e ceva vin dulce. Nu m-am obosit sa citesc ce scrie pe eticheta si nu stiam de la ce crama. Nu prea ma interesau pe mine atunci vinurile dar am luat o sticla in Delta.

Si in peisajul ala de poveste, mancand pesti prinsi de noi am gustat rosé-ul Maiastru. Mi s-a parut de senzatie si gustul si culoarea si aroma. Probabil ca mi-a ramas pe creier pentru ca mereu il compar cu alte vinuri rosé. Si iese tot timpul castigator 🙂

Asa cred ca este si povestea cu orasul Wrocław din Polonia.

Wroclaw, povestit in culori de Anna Borcz

Am auzit prima data despre Wrocław de la Anna Borcz, intr-un eveniment de la Centrul Cultural Polonez. Am vazut mai multe picturi ale Annei si prin penelul ei ne-a prezentat un oras de poveste.

Nu stiu cum este in realitate, n-am fost niciodata in Polonia dar imi imaginez ca Wrocław este ceva aparte. Cel putin acesta este sentimentul cu care am ramas de la acea intalnire. Inainte de a ma documenta pe Wikipedia, imi imaginam un oras vesel, strajuit de catedrale gotice si inconjurat de ape.

De unde ideea catedralelor gotice? Din schitele si creionarile Annei.

catedrale gotice

De unde atata apa? Pai din picturile infatisand barci, ambarcatiuni cu panza si poduri.

barci cu panze si poduri

De ce un oras vesel? Pentru ca asta a fost impresia generala cu care am ramas admirand picturile Annei Borcz.

orasul vesel

Cum credeti ca este orasul in realitate? Descoperiti in continuare 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.