A fost Craiova2Online 2017 la INCESA

Mai tineti minte cand v-am invitat sa va conectati la blogosfera in minunata locatie de la INCESA? Ei bine, atunci stiam doar cine vor fi speakerii, nu si participantii. Craiova2Online 2017 a fost prima editie dedicata studentilor si m-am bucurat sa vad ca bloggerii au fost depasiti numeric ­čÖé

Craiova2Online 2017 la INCESA

Adica m-am bucurat sa vad blogoltenii la conferinta dar si m-am mult m-am bucurat sa vad persoane noi. Sper ca le-a placut ce-au auzit si ca ne vom intalni si la alte proiecte.

Le-am dat deja reperele blogosferice ­čÖé Saptamanal ne intalnim la Tradem – Casa de Cultura Traian Demetrescu. O data pe luna ne vedem la Craiova┬áBlog Meet si anual organizam Craiova2Online.

Asta in afara de alte evenimente gen Scoala Flanco, Blogging Boot Camp sau cursuri de blogging.

Revenind la intalnirea de Vineri, sa va spun cum a fost la #Craiova2Online2017.

Craiova2Online 2017 la INCESA

Ne-a intampinat doamna Daniela Rosca si imediat s-a incins o discutie ca intre doctori, doctoranzi si… Chinezu ­čÖé

Chinezu printre doctori si doctoranzi

Apoi am inceput sa vorbim despre bloggeri, blogging si blogosfera, cu experiente diferite si interesante. Am incercat sa retin cateva idei de la fiecare vorbitor.

Fiind o conferinta cu studenti si pentru studenti, a fost foarte dinamica. Speakerii au venit sau au plecat pe rand, la fel ca blogoltenii care s-au strans incetul cu incetul. Rares Cojocaru a fost primul deoarece trebuia sa ajunga la un laborator de la UMF.

Rares Cojocaru la Craiova2Online 2017

De la Rares am retinut ca nu scrie foarte des pe blog dar ca vrea sa ramana cu articole care-l reprezinta. Ne-a mai spus ca a pastrat si primele articole scrise pe blog cu greseli gramaticale si logica de pustan, tocmai pentru a-si aminti cum era in vremea aceea.

Isi foloseste cunostintele dobandite in blogging si social media pentru a mediatiza activitatile de la cabinetul stomatologic al mamei sale.

Am mai retinut de la Rares ca a invatat sa spuna NU, pentru a avea timp pentru lucrurile cu adevarat importante.

Blogging si jurnalism

A venit randul unei bloggerite studenta la jurnalism sa ne spuna despre experienta sa. Amelia Tuta a avut o prezentare despre iluzia obiectivitatii in jurnalism, despre subiectivitate in blogging si despre responsabilitate in ambele domenii.

Amelia Tuta la Craiova2Online 2017

A fost prezentarea care a generat cele mai multe intrebari si discutii. Pai exact acesta a fost spiritul conferintei. Dupa prezentari, urmeaza intrebari si alte raspunsuri lamuritoare, Craiova2Online 2017 fiind de fapt un dialog permanent.

intrebari din sala

Blogging vs cercetare

Cea mai originala prezentare, din punctul meu de vedere, a fost Blogger vs Cercetator, realizata de bloggerul, cercetatorul si folkistul Marius Matache.

Marius Matache la Craiova2Online 2017

Make a fost singura legatura dintre blogging si cadrul in care s-a desfasurat evenimentul. INCESA inseamna INfrastructura pentru CErcetare in Stiinte Aplicate. Ca atare am aflat mai bine cu ce se mananca cercetarea si cum o poate ajuta bloggingul.

In afara de proiectele europene care au nevoie de mediatizare, munca in cercetare are si alte oportunitati legate de social media. Ca de exemplu primul blog in engleza scris de Make in cadrul proiectului GeoSkills+.

Chimia este peste tot, ne-a spus Make. Si ne-a mai dezvaluit┬ácateva instrumente pentru comunitatea stiintifica, printre care si un Google pentru cercetatori ­čÖé

Pe un astfel de Google puteti cauta cuvinte ca eutrofizare, aflatoxine, tixotropie si altele cu care jongleaza dom’ doctor in chimie Make.

Si ca sa nu credem ca activitatea in cercetare este izolare intr-un glob de sticla printre eprubete si experimente, Make ne-a spus si despre aplicatiile offline ale cercetarii. Vizita VIADONAU, Iasi Science Festival, Danone, Apa Nova si altele. Cel mai recent proiect, care il va aduce pe Make mai aproape de blogolteni, este Life Gilort 2017 – 2022.

Va spuneam ca speakerii au venit pe rand, asa ca a venit randul unei bloggerite de nisa.

Blogging si social media inflorite intr-o pasiune

Andreea Melinescu ne-a povestit despre primele incercari blogosferice pe care le-a incadrat la sectiunea ASA NU ­čÖé

Apoi despre colaborari blogosferice si nu in ultimul rand despre cum a valorificat experienta in pasiunea pentru flori.

Andreea Melinescu la Craiova2Online 2017

April se numeste acest proiect frumos dar nu este singurul in care apare Meli alaturi de flori. Daca n-ati auzit de #instacraiova, ar cam fi timpul, pentru ca a doua editie este inca in desfasurare.

Poti sa fii si profesor si blogger

Ne-a argumentat pozitiv Silvia Puiu. Pe langa multele activitati in care este implicata la facultate, Silvia Puiu scrie pe blog pentru a nu lasa ideile sa se piarda, pentru a inspira si motiva si pentru a-si exersa scrisul.

Silvia Puiu la Craiova2Online 2017

Vocea Cititorului Craiovean, Cercul de Marketing Craiovean sau Cronica studentului FEAA Craiova sunt cateva dintre proiectele realizate de Silvia. Mai multe despre aceste proiecte si impresii de la Craiova2Online 2017 gasiti pe blogul Silviei.

Chinezu la Craiova2Online 2017

Finalul conferintei i-a apartinut lui Cristian China Birta, binecunoscut sub numele de Chinezu.

Chinezu la Craiova2Online 2017

Mai incins decat video-proiectorul care la un moment dat intrase in stand-by, Chinezu ne-a invatat la foc automat notiuni de baza despre blogging. Dar nu citite prin carti sau auzite ci traite prin prisma experientei proprii.

De la tipuri de bloguri si de bloggeri si pana la beneficiile bloggerilor, nimic n-a fost uitat. Apoi a trecut la legatura importanta dintre bloggeri si branduri . Au fost abordate si notiuni de baza, cum ar fi kitul esential pentru blog: parte tehnica, scriitura si promovare, detaliate pe rand fiecare.

Nu in ultimul rand ne-a vorbit despre Kooperativa 2.0 si Blogal Initiative, care il definesc ca antreprenor online.

A propos de antreprenoriat, Chinezu a insistat pe mindsetul de business: strategie, investitie si management, disecate pe rand fiecare pe intelesul tuturor.

Intrebarile pentru Chinezu au urmat la… bere, intr-un cadru racoritor pe terasa la Fajitas, inconjurati de ploaie ­čÖé

Chinezu

Dar pana la bere m-am bucurat sa vad la INCESA si bloggeri care vin mai rar la actiunile noastre. Raluca este proaspata mamica dar si-a facut timp sa vina la Craiova2Online 2017. Am facut si eu o poza cu 2 Raluci blogoltence ­čÖé

Ralucile oltenesti

Si daca pana acum ati citit impresiile mele despre conferinta sau cele subliniate de Amelia sau Silvia, va invit sa cititi si impresiile Xaarei.

In scurt timp apar si prezentarile speakerilor pe site-ul Craiova2Online. Pana atunci va las cu imagini de la INCESA.

Spor blogosferic!

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.