Cateva proiecte cu blogoltenii si cu Asociatia Bloggerilor Olteni

In Februarie am sarbatorit 6 ani de cand blogoltenii se intalnesc lunar in cadrul Craiova Blog Meet.  Din 2012, din luna in luna, din discutie in discutie si din blogger in blogger, ne-am gandit sa ne facem asociatie. Tot din Februarie, dar din 2016, functioneaza Asociatia Bloggerilor Olteni.

Craiova Blog Meet 72

Despre chinurile nasterii asociatiei am mai spus, acum sa mai zic si despre perioada post-natala 🙂

Asociatia Bloggerilor Olteni si dezvoltare personala cu blogoltenii

Asociatia Bloggerilor Olteni si-a propus dezvoltarea comunitatii de bloggeri din regiunea Oltenia. Dar si realizarea de proiecte culturale, sociale, educationale, sportive sau caritabile in sprijinul comunitatilor locale si regionale.

ASBO - Asociatia Bloggerilor Olteni

Am avut in vedere intalniri saptamanale in cadrul carora sa ne perfectionam si sa ne profesionalizam. Aici discutam problemele cu care se confrunta fiecare si imaginam solutii sau modalitati de abordare mai eficiente.

Clubul Bloggerilor Olteni

In scopul dezvoltarii lor personale blogoltenii au participat la conferintele de profil din Bucuresti (Social Media Summit, Webstock, Digital Marketing) sau din Craiova (Scoala Flanco, Blogging Boot Camp si Scoala de Blogging).

blogoltenii la Scoala Flanco
Ba chiar organizam de cateva editii Craiova2Online, cu invitati din blogosfera de la care avem de invatat.

Rezultatul a fost trecerea de la bloguri pe platforme blogspot sau wordpress, la bloguri pe domenii proprii. Si la voci mai profesioniste in blogosfera craioveana.

Blogoltenii in actiune

O voce mai puternica a blogosferei craiovene inseamna si o implicare mai mare in comunitatea locala, in proiecte culturale, sociale, educationale, sportive sau caritabile.

Unul dintre aceste proiecte a fost in cadrul programului Heineken pentru Comunitati. Alaturi de Asociatia Evolve am derulat proiectul Stop Abuzului de Alcool in scoli din Craiova si din judetul Dolj.

STOP Abuzului de Alcool la Sadova

Blogoltenii au avut un rol special in mediatizarea proiectului si a activitatilor derulate.

Rezultatul a fost ca am avut mai multe actiuni decat cele prevazute initial. Ne-am bucurat sa informam mai multi tineri despre riscurile abuzului de alcool.

Dar blogoltenii s-au implicat si in actiuni sportive, caritabile sau actiuni sportive in scop caritabil. O echipa a bloggerilor a participat la Turneul caritabil de volei pe nisip.

blogoltenii la turneu caritabil de volei pe nisip

Cu alta ocazie, daca bloggerii craioveni n-au fost foarte activi la alergarile caritabile pentru Spitalul Copiilor, in schimb la monede au fost campioni si la strangere si la mediatizare.

Tot alaturi de bloggeri am fost si la plantare de copaci in Craiova, in format mai restrans,  sau la Mobilizatron Auchan in Calarasi, Dolj.

5000 de salcami la Mobilizatron Auchan

V-am dat toate aceste exemple ca sa vedeti ca se pot realiza lucruri frumoase cand se aduna mai multi bloggeri la un loc. Dar si pentru a raspunde la intrebarea lansata de Unicornul Albastru, Ce sunt ONG-urile pentru Romania.

Articolul face parte din campania „Ei fac Romania mai buna!”. Este o campanie despre promovarea ONG-urilor si a oamenilor din spatele lor, care fac lucruri minunate pentru comunitatile in care activeaza.

Spor!

6 Comments

    • Daniel Botea
    • Daniel Botea
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.