Rezervatia de zimbri Hateg din padurea Slivut

Daca ati vazut filmele cu Tatanka si ati auzit glumele cu bizoni, sa stiti ca zimbrii sunt o specie europeana de bizon. Am vizitat Rezervatia de zimbri Hateg si i-am vazut cu ochii mei. Chiar daca au fost aproape exterminati din in Europa, mai exista zimbri in rezervatii.

Rezervatia de zimbri Hateg

Am inceput sa povestesc despre mini-vacanta de Rusalii cu sfarsitul, Lunea cu picnicul de la Avincis. A venit vremea sa incepem cu inceputul.

Rezervatia de zimbri Hateg – padurea Slivut

Am inceput weekendul extins de Rusalii cu o vizita la Rezervatia de zimbri Hateg. Zimbrii traiesc in padurea Slivut (nu Silvut) cum o sa gasiti la cautarile de pe Google.

Rezervatia de zimbri Hateg padurea Slivut

La drumul principal gasiti un panou apoi urmati un drum ingust prin padure pana la rezervatie. Acolo gasiti o parcare destul de incapatoare, o taraba cu dulciuri, magneti si alte licori. Biletul de intrare costa 6 lei pentru un adult si cred ca jumate pentru copii.

Se merge putin pe jos pana la tarcul imprejmuit al zimbrilor.

rezervatia de zimbri

Apoi ai ocazia sa-i vezi de-aproape in locul unde mananca si se adapa.

zimbrii

Ba chiar sa pui mana pe ei. Se pare ca acestuia ii placeau mangaierile 😉

zimbru mangaiat

Au o privire blanda de ierbivori desi sunt animale foarte mari.

Sunt mai multe generatii de zimbri, unii mai mici, altii mai mari iar unul cu adevarat urias.

Zimbrul cel mare

Zona este mare, nu stiu daca i-am vazut pe toti dar pasteau linistiti si sunt obisnuiti cu vizitatorii. Din pacate au fost exterminati dar mai pot fi admirati in rezervatii.

Popasul Zimbru

La iesirea din padure, chiar in curba este un popas cu nume de Zimbru. Chiar si o statuie a unui zimbru poate fi admirata in timp ce astepti mancarea.

Statuia Zimbrului

Cum era vremea pranzului si aveam de vizitat si Sarmizegetusa Regia ne-am oprit sa mancam. Am gustat si virsli si mici dar nu inainte de o ciorba de burta. Chiar daca am asteptat destul de mult dupa mancare, ne-a picat bine masa.

M-am bucurat ca in drum spre Sarmizegetusa am trecut pe la Rezervatia de Zimbri Hateg si ca pot impartasi cu voi imagini din rezervatie si impresii.

Spor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.