Sezonul visinelor la Miercurea fara carne

Stiti bancul ala despre cura cu visine? Dimineata compot de visine, la pranz dulceata de visine iar seara vi’si’ne 🙂 Radem, glumim dar a venit sezonul visinelor si la Miercurea fara carne.

Sezonul visinelor coapte

Am un visin in curte la serviciu, unele sunt deja coapte bine, asa ca o sa tot vedeti visine in meniu.

Pentru de dimineata am avut salata de vinete cu rosii cherry. Cum zicea cineva pe Facebook, „salata de vinete cu rosii e din Rai”. Uite si dovada 🙂

salata de vinete si rosii

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat o patratica de ciocolata neagra si o un pumn de visine coapte. Pai acum este sezonul visinelor. Mai intainte erau cam acre, acum sunt tocmai bune, dulci-acrisoare.

sezonul visinelor

La pranz am savurat o supa-crema de legume cu branza Brie au bleu si crutoane. Peste care am presarat un pic de condimente grecesti pentru o aroma deosebita.

supa crema de legume si branza Brie au bleu

Legumele care au stat la baza supei cremoase au fost dovlecei, cartofi, telina si morcovi. Iar branza cu mucegai alb si albastru a venit la fix cu gustul ei si cu grasimea specifica. M-am prins ca merge branza cu supele creme cand am gustat prima data la Sibiu o supa crema de ardei copti cu branza. Yam-yam!

Ziceam mai devreme de sezonul visinelor dar este si vremea cand incep sa se parguiasca zarzarele. Daca nu uit in seara asta, faca o sesiune foto cu zarzarul din fata blocului. Evident ca includ in meniul de seara si cateva zarzarele, doar sa nu uit.

Sa se mai coaca si la cat sunt de aromate le pun si-n viitorul meniu de pranz. Sper sa nu uit sa fac si o ciorba de zarzare (i se mai zice si chisalita pe la noi). Se face din zarzare coapte sau din caise coapte sau chiar din corcoduse coapte. Insa corcodusele le-am pastrat verzi la congelator. Stiti pentru ce? Pentru a acri ciorbele cand nu mai este sezonul corcoduselor verzi.

Cu siguranta nu voi uita insa sa fac o salata cu de toate in seara asta.

salata de rosii si castraveti

Adica cu salata verde, ceapa verde, castraveti, rosii, marar, patrunjel si masline. Si ca sa fie bine mai pun lamaie si ulei de masline.

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca aveti chef de ceva dulce si racoritor, Brindusa va pofteste la inghetata de trandafir.

2 Comments

  1. Aluculesei Brindusa
  2. Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.