Visine si rosii la Miercurea fara carne

Cu atata caldura s-au rosit toate, asa ca azi avem si visine si rosii la Miercurea fara carne. Visinele nu mai sunt rosii, s-au facut negre, dar nu-i problema. Rosiile au fost galbene, cat au fost verzi (vorba bancului), dar acum s-au facut rosii 🙂

Visine dis de dimineata

Pentru de dimineata avem guacamole cu visine, alaturi de 1 ou ochi, ca sa fie micul dejun sarat-dulce-acrisor. Daca mai pun si 2 masline avem si gustul amar, ca iute este deja de la ceapa verde.

guacamole cu visine si alte fructe

Dar in loc de masline am pus tot fructe:

  • cirese amare pentru gust dulce-amarui,
  • afine pentru resveratrol si culoare,
  • zmeura pentru savoare.

Mai adaug piper roz pentru un pic de iute fin, dar cel mai mare aport este dat de aroma apetisanta.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 bag visine luate direct din pom, cu ciocolata neagra.

visine cu ciocolata neagra

Nu este prima data cand incep sezonul visinelor la Miercurea fara carne.

visine la Miercurea fara carne

Rudele mai sarace ale cireselor au mai putin zahar, insa sunt pline de beneficii pentru sanatate:

  • calmeaza durerile musculare,
  • antocianii din visine reduc stresul oxidativ la nivel muscular si articular, avand proprietati antiinflamatoare,
  • contribuie la protejarea vederii si mentinerea elasticitatii pielii, datorita betacarotenului,
  • contin antioxidanti care protejaza impotriva radicalilor liberi,
  • contribuie la scaderea in greutate, avand efect diuretic si ajutand la eliminarea toxinelor,
  • pectina din visine ajuta la prevenirea aparitiei diabetului de tip 2 sau accidentelor vasculare cerebrale,
  • ajuta articulatiile, prin reducerea acidului uric,
  • regenereaza tesuturile si ajuta digestia.

Culori visinii de dimineata, rosii la pranz

La pranz debutez cu sezonul salatelor de rosii. Pana cand gust rosiile de la tara, voi face o salata cu rosii din piata. Mai pun ceapa verde si un castravete ratacit prin frigider.

Mai bag si masline si ceva condimente grecesti, ca tot n-am marar si patrunjel verde. Uleiul de masline este obligatoriu la o asemenea bunatate, iar branza de capra o completeaza de minune.

salata de rosii cu branza

Seara ma voi orienta spre o supa crema sau poate spre o branza pe gratar, ca sa mearga un vin rece.

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.