Centenar cu vot popular 25%. Voi stiti cum va arata logo-ul?

Se apropie sarbatorirea a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918. Ministerul Culturii gazduieste propunerile de logo pentru Centenar, acestea putand fi votate online.

Centenar 1918 - 2018

Stiti cum arata logo-urile pentru Centenar? Ati votat?

Voi stiti cum arata aceste propuneri? Dar stiti ca votul online conteaza in proportie de 25% in luarea deciziilor? Mai sunt 2 zile si cateva ore pana cand se inchid voturile, asa ca ar fi bine sa ne grabim.

Ca sa nu ziceti ca doar vorbesc, am si votat. Dupa exprimarea votului am vazut insa rezultatele partiale. Nu mi-a placut deloc dupa ce-am vazut votul majoritar ­čÖü

100 de ani si 13 propuneri

A propos de 100, la prima vedere nu a fost nicio propunere care sa-mi placa 100%. Mai rau, au fost unele care-mi displaceau total. Asa ca le-am eliminat pe cele in care predomina neagrul. Din ce-a ramas le-am eliminat si pe cele care nu-mi transmiteau nimic.

Apoi a fost un pic mai usor. Din cele ramase, am gasit un logo care sa-mi placa. M-am gandit ca-mi place inainte sa citesc explicatiile de sub propunerile grafice. Dupa ce am citit descrierea, mi-a placut si mai mult. Asa ca l-am votat.

Nu vreau sa va influentez si nu va spun ce-am votat. Va spun insa ca nu-mi place logo-ul care are cele mai multe voturi la data in care scriu articolul. Sper totusi ca in traditia noastra mioritica, pana acum sa fi votat putini si votul masiv sa vina in ultimele 2 zile.

Chiar daca nu-mi va placea propunerea castigatoare la vot online, macar sa fie cati mai multi care voteaza.

Ca iar ne trezim ca trebuie sa acceptam preferintele a 13% din populatie. A propos, sper ca la finalul votarii sa se afiseze la Ministerul Culturii cate voturi au fost exprimate pentru logo-ul Centenar.

Vot online urmat de jurizare

Daca ar fi fost desemnat logo-ul pentru Centenar doar prin vot online, nu m-ar fi interesat asa de mult. Prefer intotdeauna jurizarea unor specialisti, inclusiv in ceea ce ma priveste. De curand am participat la un blog contest international. Si l-am castigat.

Si acolo au fost mai multe criterii. Notarea de catre public cu note de la 1 la 5 a fost prima etapa. Pe care am putut s-o vedem toti. Apoi s-a tinut cont de trafic. Si nu in ultimul rand propunerile au fost jurizate de specialisti.

Nu ca am castigat eu, dar cele 5 proiecte castigatoare mi s-au parut valoroase. Sper ca acelasi lucru sa se intample si la logo-ul pentru Centenar si specialistii sa aleaga cea mai buna imagine.

Dar pana atunci putem sa ne exprimam si noi opiniile de nespecialisti ­čÖé

Si sa ne mai informam despre Centenar si Romania Centenara.

Spor la vot!

Update:

S-a incheiat votul online si cele mai multe voturi le-a adunat logo-ul cu hora infinita, pe care l-am votat si eu. Spor si la jurizare!

Hora infinita - Centenar Romania

Update final:

Hora inifinita a obtinut primul loc si la jurizare, astfel incat acesta este logo-ul Centenarului. Spor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.